Gerucht: iPhone 2019 krijgt significant grotere accu

Door: Raymon Mens - 9 reacties
iphone accu

Met nog een flink aantal maanden tot september te gaan, komen de geruchten over de iPhone 2019-modellen aardig op gang. Vandaag doet de doorgaans zeer betrouwbare analist Ming-Chi Kuo een duit in het zakje en komt met potentieel goed nieuws.

Volgens Kuo krijgt de iPhone 2019 een aanzienlijk grotere accu. Dit is een wens van veel gebruikers. Toch doet Apple het niet alleen om de iPhone significant meer accuduur te geven. De grotere batterij zou nodig zijn voor een nieuwe functie, namelijk bi-directioneel draadloos laden.

Grotere accu, ook andere apparaten laden

De grotere accu zou nodig zijn omdat de iPhone 2019-modellen ook andere apparaten draadloos kunnen laden. Zo leg je straks je AirPods even op de achterkant van de iPhone om ze snel op te laden. Om hierbij ook nog genoeg accu over te houden om je telefoon te gebruiken, zou een grotere batterij nodig zijn. De iPhone 2019 zou niet het eerste toestel zijn dat bi-directioneel draadloos laden ondersteunt. Inmiddels heeft bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S10 deze functie ook.

Samsung Galaxy Buds laden
Klik/tap voor groter.

De analist voorspelt dat de batterij van de 5,8-inch iPhone 2019 ongeveer 25 procent groter wordt. Bij 6,5-inch de iPhone wordt het 15 procent en bij de 6,1-inch LCD iPhone ongeveer 5 procent. De iPhone XS heeft momenteel een accu van 2.658 mAh, terwijl de iPhone XS Max een accu van 3.175 mAh heeft. De iPhone XR-batterij is 2.942 mAh groot.

iPhone 2019 in september verwacht

De iPhone 2019-modellen worden zoals ieder jaar in september verwacht. Naast een grotere accu verwachten we dit jaar ook een significant verbeterde Face ID-sensor, drie camera-sensoren en sneller draadloos laden met 15 watt. Apple zou ook dit jaar weer met drie modellen komen. Een iPhone met 5,8-inch OLED-scherm, een met 6,5-inch OLED-scherm en een goedkoper model met 6,1-inch LCD-scherm. Over de naamgeving is nog niets bekend.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  **Shmoo brengt antidepressiva terug naar de apotheek. Wie heeft dat nog nodig na zo’n bericht!

 • Profielfoto
  Juistemm

  Wat gebeurd er dan als je 2 iPhones op elkaar legt? Infinite powerrrrrrrr?!!!

 • Profielfoto
  Di May

  sneller draadloos laden

  Wat die PowerPlank net niet afgevoerd ?

 • Profielfoto
  pruus

  Ha eindelijk, een accu met ingebouwd beeldscherm…

 • Profielfoto
  Night

  pruus op 2 april 2019 15:18

  Ha eindelijk, een accu met ingebouwd beeldscherm…

  En je kan er zelfs nog mee bellen ook! Wonderbaarlijk 😛

 • Profielfoto
  Di May

  Bellen is een optie.
  Je hebt er een oor en een mond voor nodig.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Pff. Gewoon een grotere accu zonder laadpaalfunctie was ook al mooi. Maar past dat in de huidige body dan of wordt hij dan dikker?

 • Profielfoto
  recoiller

  Ongelooflijk, na zoveel jaar doen ze eindelijk iets waar echt vraag uit de markt naar is.

 • Profielfoto
  pruus

  recoiller op 3 april 2019 08:00
  Ongelooflijk, na zoveel jaar doen ze eindelijk iets waar echt vraag uit de markt naar is.

  Het ligt aan de gebruiker, die gebruikt de apparaten steeds meer en de hele dag. Daar kun je als leverancier geen rekening mee houden.