Night
Night Nieuws 27 april 2019

Intel doet modem divisie in de verkoop

Nog geen week nadat Intel bekendmaakte dat het per direct stopte met de ontwikkeling van een 5G modem voor smartphones, doet het de gehele afdeling in de verkoop. Dat meldde Wall Street Journal gisteren.

De chipmaker bekijkt nu opties voor haar modem activiteiten. Een van die opties is een mogelijke verkoop aan Apple of een andere geïnteresseerde partij. Het bedrijf was jarenlang leverancier van de 4G modems in de iPhone. Afgelopen zomer had Apple nog gesprekken met de chipmaker om de iPhone te voorzien van 5G chips. Er bleven, ondanks berichten van Intel, echter twijfels of de 5G chip wel op tijd klaar zou zijn.

Intel 5G modem
Een Intel 5G modem in een iPhone zal er nooit meer van komen. Intel wil nu zelfs zijn hele modem divisie verkopen (klik/tap voor groter)

Na de schikking met Qualcomm in een jarenlang, slepend juridisch proces werd bekend dat Qualcomm de leverancier wordt van 5G chips voor toekomstige iPhones. Dat was voor Intel genoeg reden om te stoppen met de ontwikkeling van nieuwe modems. Nu kijkt de chipmaker samen met investeringsmaatschappij Goldman Sachs zelfs naar mogelijkheden om de hele divisie te verkopen.

‘Apple wil eigen modem-chips maken’

Er gaan al geruime tijd geruchten de ronde, dat Apple zijn eigen 5G chips wil gaan maken. De iPhone-maker heeft hiervoor al diverse mensen in dienst genomen. Een overname van Intel’s modem-divisie kan Apple extra expertise en techniek opleveren. Dat zou een extra boost kunnen betekenen voor de ontwikkeling van eigen modems voor de iPhone en iPad.

Op dit moment is er echter nog geen enkele indicatie of de gesprekken met Apple iets hebben opgeleverd. Volgens WSJ bevindt zich het hele proces nog in een erg pril stadium. Zowel Intel als Apple en ook Goldman Sachs Group hebben nog geen commentaar gegeven op de verkoopplannen.

Het bedrijf uit Santa Clare blijft voorlopig wel de leverancier van processors voor de desktops en laptops van Apple. Voorlopig, want ook hier gaan geruchten de ronde dat Apple zijn eigen System-on-a-Chip (SoC) processoren verder wil gaan ontwikkelen. Dan zouden in de (verre) toekomst niet alleen iPhones en iPads, maar ook de rest van Apple’s producten van een eigen processor kunnen worden voorzien.

 

Reageer op artikel:
Intel doet modem divisie in de verkoop
Sluiten