Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 11 april 2019

Google Drive en Docs bewerken straks ook Office-bestanden

Google Drive is met diensten als Google Docs en Spreadsheets een prima platform. Zodra je het platform verlaat, wordt de gebruikservaring echter minder. Het is lastig om te werken met bestanden van onder andere Microsoft Office. Documenten gemaakt in Word, Excel of PowerPoint laten zicht niet bewerken. Daar komt nu echter verandering in.

Naast het bekijken van Office-bestanden, wordt het ook mogelijk om ze (met meerdere personen tegelijk) te bewerken. Of het nu gaat om Word, Excel of PowerPoint bestanden, je kunt ze straks direct in Google Docs openen en aanpassen. Momenteel moeten de bestanden nog eerst omgezet worden naar een eigen formaat van Google.

Office en Google Drive compatibel

Tegenover The Verge meldt Google dat zowel de zakelijke versie van de apps (G Suite) en de reguliere versies ondersteuning krijgen voor Microsoft Office documenten. De uitrol zal eerst naar zakelijke gebruikers zijn, waarna consumenten aan de beurt zijn. Hieronder zie je welke bestands­extensies precies ondersteund worden.

  • Word-bestanden: .doc, .docx, .dot
  • Excel-bestanden: .xls, .xlsx, .xlsm (macro enabled), .xlt
  • Powerpoint bestanden: .ppt, .pptx, .pps, .pot
Office Google Docs
Klik/tap voor groter.

De exacte releasedatum voor deze functie staat nog niet vast. Google heeft wel laten weten dat de uitrol in mei moet beginnen. Hoe lang die gaat duren is echter nog niet duidelijk. Tot die tijd is het alleen kijken, maar niet bewerken. Of de opmaak van bestanden ook heel blijft, is nog maar de vraag. In het verleden waren hier op platforms die niet Windows zijn nogal eens wat problemen mee.

Reageer op artikel:
Google Drive en Docs bewerken straks ook Office-bestanden
Sluiten