Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 april 2019

Problemen met Gmail-accounts in macOS Mojave 10.14.4 (+tijdelijke oplossing)

Apple gaf onlangs een nieuwe update voor macOS Mojave vrij. Deze breidt onder andere dark mode uit naar het web, maar er blijkt ook een bugje in te zitten. Diverse gebruikers van Gmail klagen over accounts die zijn gestopt met werken in de standaard Mail-app van macOS Mojave 10.14.4.

De symptomen zijn steeds hetzelfde. Gmail-accounts staan op offline en om opnieuw verbinding te maken, moet Safari geopend worden. Na het inloggen via Safari, verschijnt de melding echter opnieuw. Dit proces komt nooit ten einde.

Gmail-accounts met eigen domein

De problemen lijken vooral voor te komen bij gebruikers die een eigen domeinnaam aan Gmail hebben gekoppeld. Vroeger kon dat met Google Apps voor je eigen domein, maar tegenwoordig is het voorbehouden voor zakelijke gebruikers van G Suite. Ook die ondervinden sinds de laatste macOS-update problemen. Apple heeft nog niet op de problemen gereageerd, maar het regent klachten op onder andere Twitter en het community forum van Apple.

macOS Mojave 10.4.4 gmail
Klik/tap voor groter.

Tijdelijke oplossing voor macOS Mojave 10.14.4

Ben je ook getroffen door dit probleem? Dan is er een tijdelijke oplossing voorhanden. Je dient het Gmail-account in macOS 10.14.4 als ‘regulier’ account toe te voegen. Doe dit als volgt:

  • Ga naar ‘Systeemvoorkeuren’ en vervolgens ‘Internetaccounts’.
  • Klik op het plus-icoon linksonder om een nieuwe account toe te voegen.
  • Kies voor ‘Voeg andere account toe’ en voor ‘Mail-account’.
  • Vul vervolgens je gegevens in. Let op dat je bij zowel ‘E-mailadres’ als ‘Gebruikersnaam’ je volledige e-mailadres invoert.
  • Neem de servers voor inkomende en uitgaande e-mail over uit onderstaand screenshot.
gmail macos mojave 10.14.4 002
Klik/tap voor groter.

Google zal je vervolgens een e-mail sturen (open Gmail in de webinterface) over een ‘minder veilige app’ die toegang tot je account probeert te krijgen. Dit dien je te accepteren, anders lukt inloggen op deze manier niet. Het is nu wachten tot Apple een fix voor dit probleem introduceert. Die komt waarschijnlijk in de volgende macOS-update.

Reageer op artikel:
Problemen met Gmail-accounts in macOS Mojave 10.14.4 (+tijdelijke oplossing)
Sluiten