Raymon Mens
Raymon Mens Apps 15 april 2019

Flitsmeister breidt uit: nu ook betaald parkeren met de app

Het Nederlandse Flitsmeister begon ooit als simpele radar voor flitsers, maar is steeds verder op weg om een complete oplossing voor de automobilist te worden. Na ondersteuning voor navigatie en CarPlay is het vandaag ook mogelijk om voor parkeren te betalen met de app.

Het is mogelijk om meerdere kentekens zonder extra kosten te registreren. De transactiekosten zijn 25 eurocent per parkeeractie en er wordt samengewerkt met de Belgische parkeerdienst 4411. Zij willen met de integratie in Flitsmeister ook de Nederlandse markt veroveren. Na het aanmelden bij 4411 kun je je account direct in Flitsmeister gebruiken en met parkeren starten.

Flitsmeister automatiseert parkeren

In tegenstelling tot andere apps is het niet nodig om handmatig parkeeracties te starten of stoppen. Flitsmeister detecteert wanneer je in een zone voor betaald parkeren staat en vraagt of je een parkeeractie wil starten. Ga je daarna weer rijden? Dan krijg je direct een notificatie om de parkeeractie te stoppen. Dit werkt nog niet automatisch, maar dat staat volgens de ontwikkelaar achter de app wel op de planning.

Om je aan te melden kun je in de app het menu openen en gewoon voor ‘Parkeren’ kiezen. Daarna wordt je door de procedure om je aan te melden heen geloodst en kun je direct beginnen met parkeren. Dat kan overigens nog niet in alle gemeenten, want nog niet iedere gemeente ondersteunt mobiel parkeren. Bij het Nationaal Parkeerregister kun je opzoeken welke gemeente wel en geen ondersteuning voor mobiel parkeren heeft.

Flitsmeister parkeren
Klik/tap voor groter.

Parkeren met Flitsmeister werkt vooralsnog alleen op straat en nog niet in parkeergarages. Er wordt echter wel gewerkt om ook die aan te sluiten, maar dat is een wat lastiger proces omdat er niet één gecentraliseerde dienstverlener is die alle parkeergarages kan aansluiten.

Reageer op artikel:
Flitsmeister breidt uit: nu ook betaald parkeren met de app
Sluiten