Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 10 april 2019

Eve Energy Strip: stekkerdoos met HomeKit nu te koop

Eve Systems, voorheen bekend als Elgato, heeft weer een nieuw product met ondersteuning voor HomeKit op de markt gebracht. Het gaat om de Eve Energy Strip. Zoals de naam al zegt is het een driedubbele stekkerdoos met ondersteuning voor Apple’s ecosysteem voor een slim huis.

De aluminium stekkerdoos heeft drie stopcontacten die individueel (of tegelijk) zijn in- en uit te schakelen. Zo kun je apparaten die erop aangesloten zijn meteen via de Woning-app op iOS en Mac bedienen. In- of uitschakelen via Siri kan uiteraard ook.

Eve Energy Strip is meer dan een stekkerdoos

De Eve Energy Strip maakt gebruik van Wi-Fi en heeft geen externe hub nodig. Het gebruik van Wi-Fi is een voordeel, want zo is het bereik aanzienlijk groter dan dat van apparaten die via Bluetooth met HomeKit verbinden. Naast een stekkerdoos met individueel te schakelen stopcontacten, wordt ook het energieverbruik van aangesloten apparaten gemeten en is beveiliging tegen overspanning aanwezig. Zo blijven apparaten tijdens bijvoorbeeld piekspanning op het net of onweer beveiligd.

Klik/tap voor groter.

De met HomeKit compatibele stekkerdoos is vanaf nu verkrijgbaar bij onder andere Amac, Bol.com, Coolblue en 50Five. De adviesprijs is € 99,95. Een goedkoper alternatief is de variant van fabrikant Koogeek die via AliExpress wordt verkocht.

Reageer op artikel:
Eve Energy Strip: stekkerdoos met HomeKit nu te koop
Sluiten