Eve Energy Strip: stekkerdoos met HomeKit nu te koop

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Eve Systems, voorheen bekend als Elgato, heeft weer een nieuw product met ondersteuning voor HomeKit op de markt gebracht. Het gaat om de Eve Energy Strip. Zoals de naam al zegt is het een driedubbele stekkerdoos met ondersteuning voor Apple’s ecosysteem voor een slim huis.

De aluminium stekkerdoos heeft drie stopcontacten die individueel (of tegelijk) zijn in- en uit te schakelen. Zo kun je apparaten die erop aangesloten zijn meteen via de Woning-app op iOS en Mac bedienen. In- of uitschakelen via Siri kan uiteraard ook.

Eve Energy Strip is meer dan een stekkerdoos

De Eve Energy Strip maakt gebruik van Wi-Fi en heeft geen externe hub nodig. Het gebruik van Wi-Fi is een voordeel, want zo is het bereik aanzienlijk groter dan dat van apparaten die via Bluetooth met HomeKit verbinden. Naast een stekkerdoos met individueel te schakelen stopcontacten, wordt ook het energieverbruik van aangesloten apparaten gemeten en is beveiliging tegen overspanning aanwezig. Zo blijven apparaten tijdens bijvoorbeeld piekspanning op het net of onweer beveiligd.

Eve Energy Strip stekkerdoos homekit
Klik/tap voor groter.

De met HomeKit compatibele stekkerdoos is vanaf nu verkrijgbaar bij onder andere Amac, Bol.com, Coolblue en 50Five. De adviesprijs is € 99,95. Een goedkoper alternatief is de variant van fabrikant Koogeek die via AliExpress wordt verkocht.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Douwea1970

  Ik tel maar 3 stopcontacten. Het is dus een 3 voudige en niet een driedubbele stekkerdoos. Driedubbel is 6

 • Profielfoto
  mausje68

  Bij de Koogeek heb je ook nog 3 USB poorten, dat zal hier ook zijn.

 • Profielfoto
  jasper050

  Nee het zijn alleen 3 stekkerdozen, wat op de foto lijkt als 3x USB zijn schakelaars met een led lampje.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Stekkerdoos voor seksloze dozen? ^

   

 • Profielfoto
  recoiller

  Ik hoopte dt hij ook zou kunnen meten hoeveel stroom er verbruikt wordt..

 • Profielfoto
  PowerMac

  recoiller op 10 april 2019 15:21
  Ik hoopte dt hij ook zou kunnen meten hoeveel stroom er verbruikt wordt..

  …wordt ook het energieverbruik van aangesloten apparaten gemeten…

  leeeeezen….

 • Profielfoto
  schimanski70

  Ik hou het ook nog even bij koogeek

 • Profielfoto
  Elduderino

  Verrassend dat ze nu WiFi gebruiken, al hun producten communiceerde namelijk via Bluetooth.

 • Profielfoto
  Peppijnr

  Heb me altijd afgevraagd wat moet ik hiermee. Je radio aanzetten gaat niet omdat je deze ook middels de power button (elektronisch) moet aanzetten, koffiezetapp. geld ook voor computer, huishoudelijke app etc. Enige waar je dergelijke slimme stekkerdozen voor kunt gebruiken zijn lampen. Of zie ik het nu verkeerd?

 • Profielfoto
  newtastyland

  Peppijnr op 10 april 2019 22:14
  Heb me altijd afgevraagd wat moet ik hiermee. Je radio aanzetten gaat niet omdat je deze ook middels de power button (elektronisch) moet aanzetten, koffiezetapp. geld ook voor computer, huishoudelijke app etc. Enige waar je dergelijke slimme stekkerdozen voor kunt gebruiken zijn lampen. Of zie ik het nu verkeerd?

  Je zou hem kunnen gebruiken voor apparatuur die een relatief hoog standby verbruik hebben. In mijn geval was dat 35W voor tv, versterker en Ziggo horizon box. Omgerekend is dat ongeveer €60 per jaar. Hier moet dan nog wel het echte verbruik van afgetrokken worden.

 • Profielfoto
  djneo

  Ja nog meer troep op je wifi netwerk, en dan klagen dat je wifi traag is

 • Profielfoto
  Karst

  Ik probeer een argument te vinden om het te kopen… (heb al een paar losse Eve Energy’s) Waar zou 3 aansluitingen met HomeKit handig zijn?….