Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 18 april 2019

Nieuwe eGPU Razer is ook een Tunderbolt 3-hub

Een eGPU is een steeds aantrekkelijkere oplossing om de Mac van extra grafische kracht te voorzien. Razer komt vandaag met een nieuwe Thunderbolt 3 eGPU die naast ruimte voor een grafische kaart ook als hub met praktische aansluitingen dient.

De Razer Core X Chroma volgt de bestaande Core X eGPU op met een aantal prima verbeteringen. Zo is er een krachtigere voeding die maximaal 700 watt kan leveren en is de eGPU ook voorzien van extra poorten.

Razer Core X Chroma werkt met Mac en Windows

De behuizing voor een GPU is ook voorzien van de kenmerkende chroma-verlichting. Dit spreekt Mac-gebruikers misschien niet altijd aan, maar is populair onder Windows-gebruikers en gamers. De keuze is daarom begrijpelijk. Wat Mac-gebruikers wel aan zal spreken, zijn de extra poorten. Er zijn vier traditionele USB-aansluitingen en een ethernet-aansluiting. Zo krijg je een boel extra uit een enkele Thunderbolt 3-poort.

De voeding van 700 watt is niet helemaal bruikbaar voor de GPU. De Razer Core X Chroma kan een GPU van maximaal 500 watt voeden. De rest van de power is nodig om de aangesloten laptop op te laden en de USB-accessoires te voeden. Met 100 watt beschikbaar vermogen voor de laptop kan de 15-inch MacBook Pro probleemloos worden opgeladen.

Razer Core X Chroma eGPU Mac Thunderbolt 3
Klik/tap voor groter.

Op Mac alleen eGPU met AMD

De Razer Core X Chroma is alleen via de website van de fabrikant te bestellen. De Europese prijs is € 430,- en op Mac worden alleen grafische kaarten van AMD ondersteund. (Zie ook → ‘Apple dwarsboomt NVIDIA GPU in Mac bewust’)

Reageer op artikel:
Nieuwe eGPU Razer is ook een Tunderbolt 3-hub
Sluiten