Nieuwe details: Disney+: €6,99 per maand, grote catalogus, meer

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Er zijn dit jaar twee veelbelovende alternatieven voor Netflix geboren. Apple onthulde vorige maand Apple TV+ dat in het najaar beschikbaar zal zijn en nu heeft Disney meer details over Disney+ gegeven. Het wordt een relatief goedkope streaming­dienst met een prijs van € 6,99 per maand. Bij betaling per jaar wordt de prijs nog lager, namelijk € 69,99.

De dienst van Disney is vanaf 12 november 2019 in de VS beschikbaar, maar andere landen moeten nog tot 2020 wachten. Er gingen geruchten over een bètatest in Nederland, maar daar heeft het entertainment­bedrijf niets over gezegd. Dat wil echter niet zeggen dat het niet gaat gebeuren.

Een berg aan films en series op Disney+

Uiteraard zijn alle Disney-klassiekers op de dienst te zien. De kluis gaat definitief open. Daarnaast krijgt Disney+ ook films en series van Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Nieuw is dat de catalogus van 21st Century Fox ook aangeboden wordt. Disney kocht deze studio eind 2017 en gaat een groot deel van de catalogus aanbieden op zijn dienst.

Alle 30 seizoenen van de Simpsons zijn straks ook te streamen en daarnaast zijn ongeveer 7.500 andere afleveringen van series beschikbaar. Disney belooft ook meer dan 500 films en zal in het eerste jaar 10 exclusieve films en 25 originele series lanceren, waaronder The Mandalorian, een live-action serie in het Star Wars universum. Er komt ook een serie in het thema van High School Musical.

Disney+
Een eerste blik op de app van de dienst – Klik/tap voor groter.

Bioscoop en Marvel

Disney zal zijn films in eerste instantie via streaming beschikbaar stellen wanneer deze uit de bioscoop zijn verdwenen. Verwacht dus geen Disney-films op de streamingdienst voordat ze in de bioscoop zijn vertoond. Zo zal The Lion King eerst via de traditionele bioscoop te zien zijn, voor je het in je eigen huiskamer via Disney+ kan bekijken.

Naast de klassiekers, aangekochte content en eigen producties, zullen ook de films van Marvel naar Disney+ komen. Een groot deel daarvan is nu te zien via Netflix, maar daar gaat in de loop van het jaar dus verandering in komen. Ook kunnen we series gaan verwachten met de helden van Marvel in de hoofdrol.

Ook naar de Apple TV

Disney+ is net als Netflix beschikbaar op vrijwel alle platforms, inclusief de iPhone, iPad en Apple TV. Apple’s settopbox was duidelijk te zien tijdens de officiële presentatie. Met een lagere prijs dan Netflix en een hoge beeldkwaliteit (4K HDR), hoopt Disney snel veel consumenten te kunnen verleiden. Het bedrijf wil in 2024 tussen de 60 en 90 miljoen wereldwijde abonnees hebben. Ter vergelijking: Netflix heeft er nu 140 miljoen. Met een zeer grote en populaire catalogus, heeft Disney+ de potentie om serieuze concurrentie voor Netflix en Apple TV+ te vormen.

Onderstaande video: eerste blik op de app van de dienst. Vanuit het home-scherm wordt het mogelijk om naar ‘hubs’ van Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic te gaan. Daarnaast zijn er aanbevelingen en selecties per categorie.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  meesje

  Volgens mij is de prijs 6,99 dollar per maand of 69,99 dollar per jaar. Een beetje voorbarig om nu al een Euro prijs te vermelden. Of als het een fout is in het artikel, dan even aanpassen.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Nee, het is niet te voorbarig. We hebben dit voor publicatie nagevraagd bij een PR representative van The Walt Disney Company en die zegt dat we er vanuit mogen gaan dat de dollarprijs ook de europrijs wordt.

 • Profielfoto
  meesje

  Raymon Mens op 12 april 2019 11:05
  Nee, het is niet te voorbarig. We hebben dit voor publicatie nagevraagd bij een PR representative van The Walt Disney Company en die zegt dat we er vanuit mogen gaan dat de dollarprijs ook de europrijs wordt.

  Goed om te weten dat het bij ons 7 euro gaat kosten. Wel leuk om af en toe een maandje af te sluiten om zo even snel wat Marvel of Star Wars films te kijken.

  De Disney films bij Netflix zullen tzt denk ik wel verdwijnen. Ik ben benieuwd of dat dan ook gaat gebeuren bij Ziggo (Movies en Series). Daar is ook flink wat aanbod van (oudere) Disney films.

 • Profielfoto
  KeKo

  Is er iets bekend over gelijktijdige streams per abonnement?

 • Profielfoto
  meesje

  KeKo op 12 april 2019 13:39
  Is er iets bekend over gelijktijdige streams per abonnement?

  Daar was ik ook wel benieuwd naar. Even gezocht en gevonden: https://www.cnet.com/news/disney-plus-release-date-shows-movies-to-expect-streaming-service-avengers-star-wars/

  Disney said the service will cost $7 a month, or $70 a year. Its price undercuts Netflix’s $13 monthly fee for its most popular plan in the US, which lets you stream to two different devices simultaneously in high definition.

  Ik had ook al ergens gelezen om meerdere accounts binnen een abonnement. Ik voorzie weer een account share met een familielid. Zo hou ik Netflix een beetje betaalbaar. Voor 35 euro p/j wel leuk om Disney+ er permanent bij te houden.

 • Profielfoto
  Robin van Baalen

  Hell yeah! Serieuze concurrentie. Netflix aanbod begint steeds meer mager te worden tegene en steeds hogere prijs. Vooral ook Nat Geographic series erbij is een fijne toevoeging zodat t niet alleen maar kiddie en actie series en films zijn.