Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 1 april 2019

Cloudflare komt met gratis VPN-dienst Warp

Gratis VPN-diensten zijn steeds zeldzamer, zeker sinds Opera VPN een jaar geleden gestopt is. Gelukkig komt Cloudflare nu met een nieuwe gratis VPN-dienst die zonder registratie of betaling onbeperkt te gebruiken is. Maak kennis met Warp.

Cloudflare Warp is een VPN-dienst die aanvankelijk alleen op mobiele apparaten werkt. Het bedrijf dat van oorsprong een CDN (content delivery network) voor websites aanbiedt, belooft privacy en snelheid.

Gratis VPN voor mobiele apparaten

Warp richt zich in eerste instantie alleen op mobiele apparaten. De dienst is te gebruiken op iOS (iPhone, iPad) en Android. Cloudflare gebruikt zijn wereldwijde netwerk om connecties vanuit alle landen te faciliteren. Het moet daarom een bijzonder snelle VPN-dienst worden. Het bedrijf belooft ook geen data te bewaren en je internetgedrag niet te tracken. Het invoeren van persoonlijke gegevens is ook niet nodig om je aan te melden.

Aanmelden voor Warp kan via de 1.1.1.1 DNS-app van Cloudflare. Het bedrijf lanceerde deze versleutelde DNS-server die voor meer privacy op het internet moet zorgen een jaar geleden. De gratis VPN-dienst wordt als uitbreiding op de DNS-dienst gelanceerd. Naar eigen zeggen zou Cloudflare de VPN-dienst het liefst meteen wereldwijd uitrollen. Om te zorgen dat de infrastructuur goed schaalt, wordt echter met een wachtrij gewerkt. Je ziet in de 1.1.1.1-app wat je plaats is.

Cloudflare Warp gratis VPN 001
Klik/tap voor groter.

Later ook desktop en betaalde dienst

Op een later moment wordt ook een desktop-app voor Warp uitgebracht. Zo moet de gratis VPN-dienst ook met een Mac of PC gaan werken. Op moment van schrijven is Warp echter alleen op iOS en Android beschikbaar. Later lanceert Cloudflare ook de premium-variant Warp+ die voor ‘een laag bedrag per maand’ aangeboden zal worden aan zakelijke gebruikers. De gratis variant zal echter onbeperkt bruikbaar blijven, belooft het bedrijf.

  • Meld je aan via de 1.1.1.1 DNS-app voor iOS of Android ↩︎

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cloudflare komt met gratis VPN-dienst Warp
Sluiten