Cloudflare komt met gratis VPN-dienst Warp

Door: Raymon Mens - 10 reacties
Cloudflare Warp gratis VPN 16x9

Gratis VPN-diensten zijn steeds zeldzamer, zeker sinds Opera VPN een jaar geleden gestopt is. Gelukkig komt Cloudflare nu met een nieuwe gratis VPN-dienst die zonder registratie of betaling onbeperkt te gebruiken is. Maak kennis met Warp.

Cloudflare Warp is een VPN-dienst die aanvankelijk alleen op mobiele apparaten werkt. Het bedrijf dat van oorsprong een CDN (content delivery network) voor websites aanbiedt, belooft privacy en snelheid.

Gratis VPN voor mobiele apparaten

Warp richt zich in eerste instantie alleen op mobiele apparaten. De dienst is te gebruiken op iOS (iPhone, iPad) en Android. Cloudflare gebruikt zijn wereldwijde netwerk om connecties vanuit alle landen te faciliteren. Het moet daarom een bijzonder snelle VPN-dienst worden. Het bedrijf belooft ook geen data te bewaren en je internetgedrag niet te tracken. Het invoeren van persoonlijke gegevens is ook niet nodig om je aan te melden.

Aanmelden voor Warp kan via de 1.1.1.1 DNS-app van Cloudflare. Het bedrijf lanceerde deze versleutelde DNS-server die voor meer privacy op het internet moet zorgen een jaar geleden. De gratis VPN-dienst wordt als uitbreiding op de DNS-dienst gelanceerd. Naar eigen zeggen zou Cloudflare de VPN-dienst het liefst meteen wereldwijd uitrollen. Om te zorgen dat de infrastructuur goed schaalt, wordt echter met een wachtrij gewerkt. Je ziet in de 1.1.1.1-app wat je plaats is.

Cloudflare Warp gratis VPN 001
Klik/tap voor groter.

Later ook desktop en betaalde dienst

Op een later moment wordt ook een desktop-app voor Warp uitgebracht. Zo moet de gratis VPN-dienst ook met een Mac of PC gaan werken. Op moment van schrijven is Warp echter alleen op iOS en Android beschikbaar. Later lanceert Cloudflare ook de premium-variant Warp+ die voor ‘een laag bedrag per maand’ aangeboden zal worden aan zakelijke gebruikers. De gratis variant zal echter onbeperkt bruikbaar blijven, belooft het bedrijf.

 • Meld je aan via de 1.1.1.1 DNS-app voor iOS of Android ↩︎

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  bassbug

  Gratis VPN betekent waarschijnlijk ‘we gaan alles volgen en je routes doorverkopen’?….

 • Profielfoto
  Shmoo

  bassbug op 1 april 2019 19:58
  Gratis VPN betekent waarschijnlijk ‘we gaan alles volgen en je routes doorverkopen’?….

  🙄🙄🙄

   

  Dames in leren broeken zijn waarschijnlijk allemaal geïnteresseerd in SM.

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Goed spul is nooit gratis.

  Bedenk goed,

  met welke VPN je het doet.

   

  😊

 • Profielfoto
  koen

  1 April…

 • Profielfoto
  xaddict

  Niet alles wat gratis is is slecht of wordt op een shady manier betaalt.

  Goed voorbeeld: Firefox (browser), VLC (mediaspeler), Blender (3D software), 1.1.1.1 (DNS server), Spark (email client), Storyboarder (zie naam)

  Zoek maar eens op alternativeto.net naar de software waar je een alternatief voor wilt en klik op “free or open source”.

  Sommige mensen zijn nog niet gevallen voor die kapitalistische manier van doen óf hebben zoveel geld verdiend met het kapitalisme dat ze nu iets terug willen doen.

 • Profielfoto
  Night

  De snelheid… daar ben ik benieuwd naar.

  En…1 april?

  April 1st is a miserable day for most of the Internet. While most days the Internet is full of promise and innovation, on “April Fools” a handful of elite tech companies decide to waste the time of literally billions of people with juvenile jokes that only they find funny.
  Cloudflare has never been one for the traditional April Fools antics. Usually we just ignored the day and went on with our mission to help build a better Internet. Last year we decided to go the opposite direction launching a service that we hoped would benefit every Internet user: 1.1.1.1.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Tee Loo op 1 april 2019 20:19
  Goed spul is nooit gratis….

  Het is gewoon een bedrijf. En ze verkopen o.a. ‘pro’-versies van hun diensten.

 • Profielfoto
  farl4web

  Er is ook nog BitTube, een blockchain toepassing waarmee je TUBE’s verdiend als je surft en deze kan je uitgeven aan hun VPN service. Gratis VPN, met verhoogde privacy en decentraal. Dat heeft Cloudfare dan weer niet.

 • Profielfoto
  M_artie

  Snap ik het niet of mis ik iets? Ik gebruik de 1.1.1.1. app een paar maanden en heb altijd al een VPN verbinding via hun DNS-servers gehad. Er staat iig een VPN logo’tje linksboven in mijn iPhone, rechts naast het wifi symbool…

 • Profielfoto
  RW076

  Beetje naïef als je denkt dat je er helemaal niets voor hoeft te geven.