Bowers & Wilkins onthult peperdure AirPlay 2-speakers

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Audiomerk Bowers & Wilkins breidt zijn assortiment AirPlay 2-speakers uit met vijf nieuwe producten. Het gaat om een nieuwe productlijn met de naam Foundation. De fabrikant zet in op geluidskwaliteit, bijzonder design en dat resulteert in een stevige prijs.

De prijzen variëren van € 700 tot € 4.000. Alle nieuwe luidsprekers zijn geschikt voor Wi-Fi, Bluetooth, AirPlay 2 en Spotify Connect. In tegenstelling tot andere productlijnen is er geen spraakassistent geïntegreerd. De speakers kunnen wel allemaal met elkaar verbonden worden, net zoals Sonos en anderen dat doen.

Bowers & Wilkins Duo

Het eerste nieuwe product is een speakerset met de naam Duo. Het zijn twee grote luidsprekers (elk 10 kg, zwart of wit) die kunnen worden gecombineerd voor stereoweergave. Ze doen denken aan de 700 en 800 series en hebben een kegelvormige tweeter. De speakers ondersteunen net als de andere producten in de Foundation-productlijn audio op 24-bits en 96 kHz. Naast Wi-Fi is er een Ethernet-aansluiting in de voet. Dit paar speakers kost € 4000,-

Bowers & Wilkins Duo
Klik/tap voor groter.

Wedge

De Wedge doet misschien een beetje denken aan de oude Zeppelin-speaker van B&W. De vorm is echter iets platter en de speaker laat zich daardoor prima in een hoek van de kamer positioneren. De mesh-coating verbergt twee 25 mm-tweeters, twee 90 mm-woofers en een 150 mm-subwoofer. Uitgevoerd in zwart of zilver, wordt de speaker voor € 1.000 verkocht.

B&W Foundation Wedge AirPlay 2
Klik/tap voor groter.

Bass

Voor extra lage tonen is er de Bass. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een subwoofer die draadloos gekoppeld kan worden met iedere andere speaker uit de Foundation-serie. Er zijn tegenover elkaar geplaatste dubbele drivers voor minder vervorming en de sub kost € 1.100. De Bass is in tegenstelling tot de andere speakers alleen in het zwart verkrijgbaar.

bass
Klik/tap voor groter.

Bar

Om onder de TV te installeren, is er de Bar. Deze soundbar heeft een drieweg-systeem met 9 luidsprekers en een center-speaker. Op de achterkant is een Toslink-aansluiting te vinden, maar geen HDMI. Er is echter wel ethernet, zoals bij alle andere speakers. De vorm doet denken aan een grote zwarte tak en de prijs is € 1.250.

Bar
Klik/tap voor groter.

Formation Audio

Ten slotte is er de Formation Audio. Dit is een versterker die verbonden wordt met een analoge audiobron en een draadloze gateway naar de luidsprekers vormt. Zo kun je ouderwetse bekabelde luidsprekers onderdeel van het systeem maken. Deze oplossing heeft een prijskaartje van € 700.

audio
Klik/tap voor groter.

AirPlay 2 en meer

Alle nieuwe speakers zijn vanaf nu te koop bij de fabrikant zelf of bij geautoriseerde dealers. Naast AirPlay 2 bieden de speakers van Bowers & Wilkins ook ondersteuning voor Spotify Connect en kun je met de app van de fabrikant ook muziek via Wi-Fi streamen. Eerder werden al receivers van het merk van AirPlay 2 voorzien.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  demandiebakt

  Mooi spul, prijs is netjes volgens B&W standaard, ze hebben veel duurdere speakers:)

  ben benieuwd hoe het klinkt! Toch maar weer een bezoekje aan de HiFi winkel brengen.

 • Profielfoto
  djneo

  Jammer dat de Bar geen HDMI doet, Hdmi Arc en Cec zijn toch echt wel handige dingen

 • Profielfoto
  gipsman

  Prijs: slik.

 • Profielfoto
  MacSjon

  Mooi spul weer van B&W. Alleen een TV boven en openhaard hangen kan echt niet.

 • Profielfoto
  evlottum

  @Raymon Mens de juiste naam is Formation Suite…. foundation is wat er op het gezicht veel van die ‘oranje’ 16 jarige meisjes zit…

 • Profielfoto
  Elduderino

  Ziet er allemaal mooi uit, of het design altijd praktisch is betwijfel ik.

  Ik heb zelf ook een dergelijk duurder setje gehad welke van alles aan streaming zou ondersteunen. Werkelijkheid is dat ze gelimiteerd zijn. Deze B&W ondersteunt Airplay 2 en Spotify Connect. Airplay 2 kan onafhankelijk van je mobiele devices werken wanneer je een apple TV hebt, anders heb je altijd een connectie nodig.

  Ik ben uiteindelijk overgestapt naar Sonos, om het simpele feit dat al die mooie speakers niet kunnen tippen aan alle integraties en mogelijkheden van Sonos. Al is het geluid nog zo goed… het gebruiks gemak en mate van integratie is minstens zo belangrijk. Als je zo iets dergelijks als deze B&W speakers in huis haalt moet je heel erg bewust zijn van de mogelijkheden cq beperkingen.