Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 17 april 2019

Bose voegt AirPlay 2 toe aan slimme speakers en soundbars

Met AirPlay 2 zet Apple zijn standaard voor draadloze audio en video weer terug op de kaart. Niet alleen fabrikanten van televisies haken aan, ook speakerfabrikanten voegen in hoog tempo ondersteuning voor AirPlay 2 toe. Vandaag komt Bose met een update.

De fabrikant voorziet vandaag twee sound bars en twee smart speakers van AirPlay 2. Er staat een software-update in de Bose Connect-app klaar die speakers uit de Smart family voorziet van Apple’s standaard voor draadloze audio. De speakers zullen daarnaast ook in de Woning-app verschijnen.

Uitrol bij Bose begint beperkt

De uitrol komt bij Bose slechts langzaam op gang. Vooralsnog hebben alleen deze modellen de benodigde update gehad:

  • Home Speaker 500
  • Soundbar 700
  • Soundbar 500
  • Bose Surround Speakers

Bose soundbar 700
Klik/tap voor groter.

De fabrikant belooft dat ook speakers uit de SoundTouch-serie te voorzien van een update. De benodigde software is in de maak, maar nog niet af. Dat het lang duurt komt overigens niet helemaal door speakerfabrikanten alleen, want Apple kampte met technische problemen waardoor de uitrol van AirPlay 2 ruim een half jaar vertraagd werd.

Steeds meer apparaten met AirPlay 2

Ondanks een valse start, wordt Apple’s standaard voor draadloze audio en video steeds breder ondersteund. Samsung, LG en Sony komen dit jaar met televisies die AirPlay 2 ondersteunen. Onlangs kondigde audiomerk Yamaha ook ondersteuning voor Apple’s systeem aan. Het nieuwe systeem biedt veel voordelen. Zo kun je naar meerdere speakers tegelijk streamen en zo multiroom-audio maken. Ook is de verbinding veel stabieler en wordt muziek luisteren niet meer onderbroken door telefoontjes. (Zie ook → Zo zet je speakers in de Woning-app van iOS)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bose voegt AirPlay 2 toe aan slimme speakers en soundbars
Sluiten