Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 april 2019

‘Apple Watch kan straks veel meer dan Mac ontgrendelen’

Wie een Mac en Apple Watch heeft, weet ongetwijfeld dat het mogelijk is om zijn MacBook of iMac met de wearable te ontgrendelen. Als je in de buurt bent, hoef je geen wachtwoord in te vullen of Touch ID te gebruiken. Apple is naar verluidt van plan om deze authenticatie uit te breiden.

In macOS 10.15 hoef je als bezitter van een Mac en Apple Watch nog minder vaak je wachtwoord in te voeren. Volgens bronnen binnen Apple, die 9to5Mac heeft gesproken wil het bedrijf de apparaten op een veel dieper niveau laten communiceren.

Mac-authorisatie via Apple Watch

Hoe ver deze uitbreiding gaat, is op dit moment nog niet duidelijk. Dit heeft de potentie om de meeste acties op de Mac waar een wachtwoord voor nodig is volledig te vervangen. Denk aan het doen van aankopen, installeren van apps, automatisch invullen van wachtwoorden op het web en misschien zelfs (voor de geeks) een sudo-commando op de terminal.

Natuurlijk kan dit op een aantal Macs ook met Touch ID. Het mooie aan authenticatie met de Apple Watch is echter juist dat er geen handmatige actie meer nodig is. Als je Watch om je pols zit en ontgrendeld is, weet de Mac dat je geautoriseerd bent en hoef je geen wachtwoord in te voeren. Dat is ook handig voor bezitters van een iMac of Mac Pro, die niet over Touch ID beschikken.

Apple Watch Mac 001
Klik/tap voor groter.

Meer nieuws in macOS 10.15

macOS 10.15 is eind september beschikbaar. Op 3 juni krijgen we echter al een eerste blik op de volgende update voor de Mac. Dan start namelijk WWDC 2019 en geeft Apple een voorproefje van macOS 10.15, iOS 13 en meer. Wij hebben onlangs op een rij gezet welke andere vernieuwingen je nog meer kunt verwachten. Naar verluidt verdwijnt iTunes en komen er handige nieuwe mogelijkheden voor multitasking en mail. (Zie ook → macOS 10.15: nieuwe functies, release en verwachtingen op een rij)

Reageer op artikel:
‘Apple Watch kan straks veel meer dan Mac ontgrendelen’
Sluiten