Apple inspireert: komt Samsung met Arcade-variant?

Door: Jelle van Es - 4 reacties
Apple Samsung

Een tijdje geleden kondigde Apple zijn Apple Arcade aan. Het is een service waar je als gebruiker een vast bedrag per maand voor betaalt en dan toegang krijgt tot vele verschillende games. Een beetje vergelijkbaar met Netflix. Apple wil daarbij ook echt goede games beschikbaar hebben en betaalt mede daarom mee aan de ontwikkeling van games.

Meer over deze service vind je hier. Nu denkt Samsung er aan om iets soortgelijks op de markt te brengen in de vorm van de PlayGalaxy Link-service.

Samsung komt met Apple Arcade-concurrent PlayGalaxy Link

Dat is althans hetgeen dat je kunt afleiden van een patent die het bedrijf een aantal dagen geleden heeft aangevraagd. In dat patent wordt de PlayGalaxy Link omschreven met termen als ‘downloadable mobile game application software; providing online augmented reality games; gaming services, namely conducting online computer game tournaments; electronic games accessible through mobile devices.’ Met name het stukje van gaming services doet er op duiden dat het een service is waarbij je verschillende games kunt beleven en die vervolgens ook kunt gebruiken om toernooien mee te gaan spelen.

Samsung Playgalaxy link

Het gaat uiteraard nog een tijdje duren voordat we er daadwerkelijk iets van gaan zien. De Apple Arcade is onlangs op een evenement uit de doeken gedaan en verschijnt pas eind dit jaar. Hetgeen dat de PlayGalaxy Link moet gaan worden kent op dit moment enkel een patent. Dan duurt het natuurlijk nog een hele tijd voordat zo’n patent wordt omgezet naar iets dat daadwerkelijk op de markt komt. Daarnaast is het natuurlijk nog maar de vraag of het daadwerkelijk komt. Er zijn genoeg patentaanvragen in het verleden geweest die helemaal nergens toe geleid hebben.

Wil je meer lezen over alles dat met Samsung te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina met alles dat zich rondom het bedrijf precies afspeelt.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Night

  Een logisch vervolg. Arcade is er alleen voor het Apple platform. Als je zoiets dan ook kunt opzetten voor Android, hoef je niet voor de 2e keer het wiel uit te vinden.

 • Profielfoto
  Edwin

  Zucht… het blijven copycats… 😑

 • Profielfoto
  defores

  Edwin op 30 april 2019 06:29
  Zucht… het blijven copycats… 😑

  Dat doet Apple toch even goed?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Apple doet nog helemaal niets hè! . Tussen aankondiging en lancering kan er veel gebeuren, hebben we geleerd. .;)

  Bovendien is er voor het Android/iOS/Windows/MacOS/Linux/etc. kamp straks waarschijnlijk een (beter?) alternatief in de vorm van Google Stadia.

  En dat van Samsung is een patent, zoals er zovele worden geregistreerd. In een groot deel van de gevallen wordt daar helemaal niets mee gedaan.