Meer details: ‘Apple Pro Display voor Mac komt nog dit jaar’

Door: Raymon Mens - 5 reacties

In 2016 verliet Apple de markt voor monitoren en moesten we het doen met 4K- en 5K-schermen van LG. Dat was niet meteen een succes, dus besloot Apple een jaar later weer schermen te gaan maken. Het eerste scherm van Apple komt naar verluidt nog dit jaar op de markt en wordt een groot ‘Apple Pro Display’ voor bij de nieuwe Mac Pro.

De doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo heeft nu meer details. Hij zegt dat het een 6K3K-scherm wordt met een resolutie van 6.144 x 3.072 pixels. De grootte is naar verluidt 31,6-inch en dat komt neer op 221 pixels per inch.

Apple 6K Pro Display voor Mac

De analist meldt ook dat Apple een nieuwe techniek toe gaat passen, namelijk MicroLED. Het werkt net als OLED met individuele, microscopische LEDs die pixels vormen. Net als bij OLED hebben de LEDs eigen verlichting. Dat heeft als voordeel dat er in tegenstelling tot bij een LCD-scherm geen centrale backlight (licht achter het scherm) nodig is.

MicroLED werkt dus net als OLED, maar het grote verschil is dat de LEDs niet van organisch materiaal zijn gemaakt. Door deze nieuwe techniek kun je betere zwartwaarden en kleuren verwachten, maar is het scherm in tegenstelling tot OLED niet gevoelig voor inbranden of slijtage.

Mac Pro Apple Pro Display
Klik/tap voor groter.

Onthulling tijdens WWDC 2019?

Gezien het scherm is gemaakt voor de Mac Pro, is een onthulling tijdens WWDC 2019 waarschijnlijk. Apple geeft dan naar verluidt ook een voorproefje van de nieuwe Mac Pro, die later in 2019 op de markt moet komen. Of het scherm ook met de bestaande MacBook Pro gaat werken is vooralsnog onduidelijk. Over de prijs is ook nog niets bekend. (Zie ook → Officieel: WWDC 2019 van 3 tot en met 7 juni in San Jose)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Fijn om aan je iPhone te koppelen.

 • Profielfoto
  DBIW

  Het zou mij ten zeerste verbazen als Apple nog dit jaar met een 6k MicroLED scherm komt. Zelfs de grote scherm leveranciers die hier constant aan werken hebben nog geen MicroLED op zo’n klein formaat. Neem dit bericht dan ook met een grote korrel zout.

 • Profielfoto
  Night

  Ik las ook ergens dat de eerste MicroLED schermen gebruikt gaan worden voor een nieuwe 10/12-inch iPad. Die schermen zouden gemaakt worden door Epistar.

   

 • Profielfoto
  Falkor73

  De redactie zou eens naar het gebruik van de term ‘naar verluidt’ kunnen kijken. Het duikt in bijna ieder artikel op en soms wel vaker. Heel vervelend lezen en ook weinig creatief…

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Als al het nieuws waar moet zijn, dan was er weinig nieuws.