Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 april 2019

Apple breidt mogelijkheden voor podcasts op het web uit

Apple is lang heer en meester geweest in de wereld van podcasts en dat had ook een nadeel. De ontwikkelingen rondom audio leken wel stil te staan. Nu Spotify een steeds grotere uitdager wordt, innoveert Apple plots weer. Te beginnen met makkelijker toegang tot podcasts via het web.

Tot nu toe moest je om een podcast via Apple te luisteren altijd een app openen. iTunes op de Mac of de Podcast-app op iPhone en iPad. Dat is nu niet meer nodig. Je kunt meteen vanaf een webpagina beginnen met luisteren en je later in een app abonneren.

Nieuwe look en functies Apple podcasts

Het nieuwe ontwerp voor podcasts (voorbeeld) is in lijn met dat van Apple Music en doet minder aan het oude iTunes denken. Niet zo gek, want naar verluidt blaast iTunes binnenkort zijn laatste adem uit. Ook functioneel zijn de webpagina’s voor podcasts verbeterd. Zo kun je nu direct in de browser luisteren en heeft iedere aflevering een eigen pagina met bijvoorbeeld shownotes.

Klik/tap voor groter.

Het afspelen van een podcast op de webpagina’s is nog een beetje basic. Er wordt nadat je op “Speel af” hebt gedrukt geen player, knop om te pauzeren of doorspoelen getoond. Ook opties om het volume aan te passen ontbreken.

Klik/tap voor groter.

Nieuwe hint naar verdwijnen iTunes?

Naast de pagina’s voor podcasts, zijn ook de pagina’s voor films en series bijgewerkt. Dit is mogelijk weer een hint naar het verdwijnen van iTunes. Apple knipt iTunes in de volgende macOS-versie waarschijnlijk op in losse apps voor muziek, podcasts, films/tv en (audio)boeken. De nieuwe webinterface kan een onderdeel van de nieuwe apps vormen. (Zie ook → ‘iTunes wordt in macOS 10.15 definitief opgeknipt’)

Reageer op artikel:
Apple breidt mogelijkheden voor podcasts op het web uit
Sluiten