Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 april 2019

Apple Pencil 2 van iPad Pro zit autosleutels dwars

De Apple Pencil 2 van de iPad Pro 2018 is op vele punten verbeterd. De grip is fijner en het digitale potlood kan zichzelf draadloos opladen. Je hoeft ‘m alleen maar op de bovenkant van de tablet te leggen en de magneten doen de rest. Dat is handig, tenzij je een auto hebt die draadloos vergrendeld en ontgrendeld wordt.

Volgens Apple kan het signaal interfereren met het signaal van de afstandsbediening. Een blik op de kalender leert dat 1 april alweer even geleden is, dus we moeten de melding die Apple van dit probleem maakt serieus nemen. Volgens het bedrijf is signaalstoring een probleem dat voor tijdelijke interferentie zorgt, maar niet permanent schadelijk is.

Interferentie Apple Pencil 2 en iPad Pro 2018

Apple schrijft: “Als u de Apple Pencil (2e generatie) oplaadt met uw iPad Pro en de transpondersleutel van uw auto in de buurt ligt, kan een signaalstoring er toe leiden dat u uw auto mogelijk niet kunt openen met de transpondersleutel. Als dit gebeurt, kunt u de iPad Pro uit de buurt van de transpondersleutel leggen of de Apple Pencil uit de iPad Pro halen en op een andere plek bewaren. Wanneer de Pencil klaar is met opladen, stopt de signaalstoring.”

Apple Pencil 2 iPad Pro 2018
Klik/tap voor groter.

Aangezien dit probleem inherent is aan draadloos opladen (met inductie), is er geen oplossing. Deze technische beperking zal echter niet veel mensen storen. De iPad Pro wordt meestal vervoerd in een tas die goed gescheiden is van je sleutelhanger. Als je dit probleem ondervindt, hoef je alleen maar de Apple Pencil van de iPad Pro te halen om het te laten verdwijnen. Dit is mogelijk wel een probleem voor de toekomst, want draadloos laden zal steeds verder uitgerold worden. Een pad voor draadloos laden in de auto kan een slecht idee zijn. Zeker als je een draadloze sleutel voor de ontgrendeling gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Pencil 2 van iPad Pro zit autosleutels dwars
Sluiten