Met Apple Pay betalen bij Uber Eats nu mogelijk

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Bezorgdienst Uber Eats heeft ondersteuning voor Apple Pay toegevoegd. Dat wil zeggen dat je een lunch of diner in de app nu ook met Apple’s betaaldienst af kunt rekenen. Apple Pay werkt bij de besteldienst in meer dan 20 landen, waaronder Frankrijk, België, Spanje en Italië.

Voor een Uber-rit betalen kon al sinds 2014 met Apple Pay, toen Apple’s betaaldienst nog niet in Europa beschikbaar was. Nu volgt de app voor de bezorging van maaltijden. Belgische lezers kunnen de nieuwe optie activeren via de profiel-knop en vervolgens het scherm ‘betalingen’ openen.

Betaalopties Uber Eats

Voor Nederlanders is het fijn om te weten dat als Apple Pay naar Nederland komt, de dienst meteen beschikbaar is in Uber Eats. Momenteel kunnen Nederlanders hun bezorgmaaltijd al afrekenen met iDEAL, PayPal, creditcard en maaltijdcheques van Ticket Restaurant. Keus genoeg, zelfs nu Apple’s betaaldienst nog niet in Nederland beschikbaar is.

In de aankondiging prijst Uber de veiligheid van Apple Pay. Door de betaaldienst van Apple te gebruiken, hoeft geen creditcardnummer opgeslagen te worden op een iPhone of server. In plaats daarvan wordt een uniek Device Account Number toegewezen. Dat wordt versleuteld opgeslagen in het Secure Element van een iPhone of iPad. Vervolgens wordt elke transactie geautoriseerd met een unieke beveiligingscode die steeds veranderd.

Uber eats apple pay 001
Klik/tap voor groter.

Apple Pay in Nederland?

De vraag die veel Nederlanders bezighoudt is waarom België onlangs wel Apple Pay kreeg, maar Nederland niet. Er is zeker potentie, want in België groeit de betaaldienst als kool. Helaas is het antwoord niet duidelijk. We willen niet zeggen dat banken in Nederland de betaaldienst voor iPhone, Apple Watch en Mac actief buiten de deur houden, maar zouden niet de eerste zijn die dit denkt. (Zie → ABN Amro start betalen met wearables, belangrijkste dienst ontbreekt)

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Edwin

  Mijn ervaring met Apple pay is dat het overal werkt waar je ook kunt pinnen! Ik gebruik het nu ongeveer een maand en het werkt super! Ik heb geen portemonnee meer nodig!
  Voor degenen die ook niet willen wachten tot het in NL beschikbaar komt. Je kunt via Bunq een buitenlandse extra pinpas aanvragen (dit werkt heel simpel) welke je aan Apple Pay kunt koppelen…

 • Profielfoto
  wil51

  De banken willen het niet. Ik denk dat Apple Pay nooit in Nederland gast komen.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Als inwoner van Frankrijk gebruik ik het al lang, en werkt met een Apple Watch super: hou je Apple Watch bij de scanner en klaar. Zelfs in Frankrijk waar Apple Pay al een tijd bestaat, kijkt men soms nog op: betalen met je horloge?

  Zeker voor kleine zaken als een kop koffie of een broodje is het snel en makkelijk.

 • Profielfoto
  PowerMac

  wil51 op 18 april 2019 07:13
  De banken willen het niet. Ik denk dat Apple Pay nooit in Nederland gast komen.

  waar baseer je dat op?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Domheid!

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik ben ook bang dat de banken niet willen. Hoewel, Bunq heeft het in Italië wel maar hier niet.

  Het zou cool zijn als alle fintech banken het willen doen. Ik stap gelijk over. Hoewel 8 euro voor Bunq is wel veel.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Gelukkig doet Uber zelf niet aan geoblocking in hun apps en is Apple Pay gewoon beschikbaar voor Nederlands met regio iPhone op Nederland, mits er minimaal 1 kaart al actief is in Wallet voor Apple Pay. Bijv. die van bunq zoals anderen hierboven beschrijven, want ik kan er prima mee betalen en krijg Apple Pay van de Ubers apps zelfs ook als eerste optie.

 • Profielfoto
  aaa

  Gebruik al bijna 1 jaar apple pay via bunq, gewoon in NL. Nog steeds mensen die versteld kijken van dat ik met mijn apple watch betaal.

  Wil je Apple Pay ? Open gewoon een rekening bij bunq, vergeet al die andere banken die geen moeite voor je doen. Het werkt nog steeds. Je moet wel heel goed de handleiding volgen.

 • Profielfoto
  eddeg

  PowerMac op 18 april 2019 07:15

  wil51 op 18 april 2019 07:13
  De banken willen het niet. Ik denk dat Apple Pay nooit in Nederland gast komen.

  waar baseer je dat op?

  Precies ja.. ING zit al met Apple Pay in het systeem, dus dat klopt per definitie al niet.

  Waar het mogelijk wel wringt is de betaling per transactie, dat hebben we in dit land per wet geregeld. Daar kan een bank nu eenmaal niet omheen. Van de bank dan maar accepteren dat ze met minder genoegen moeten nemen is een zinloze discussie. Het zou eerder bij Apple moeten liggen om met minder genoegen te nemen. In Rusland is dat al zo. Linksom of Rechtsom kan Apple niet om het maximale bedrag van 2 cent heen.