Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 24 april 2019

Apple Pay verovert de Alpen: nu ook in Oostenrijk beschikbaar

Apple Pay blijft in een gestaag tempo uitrollen in Europa. Vandaag is een van de Alpenlanden aan de beurt. De contactloze betaaldienst voor iPhone, Apple Watch en Mac werkt nu ook in Oostenrijk. De dienst werkt om te beginnen bij twee banken in het bergachtige land.

Apple Pay werkt nu bij de grootste bank in Oostenrijk, namelijk Erste Sparkasse. Ook start-up N26 doet mee. Binnenkort worden daar Bank Austria, Boon, Edenred, Revolut en VimPay aan toegevoegd. De regionale Oberbank heeft ook aangekondigd mee te doen, maar staat nog niet in Apple’s overzicht.

Apple Pay komt naar nog 6 landen

Eerder meldde de krant Der Standard al dat de betaaldienst vandaag in Oostenrijk zou starten. Helemaal als verrassing kwam dit niet, want Apple kondigde eerder al aan dat zijn betaaldienst naar 7 nieuwe Europese landen zou komen. Oostenrijk is nu live en hierna volgen Estland, Griekenland, Portugal, Roemenië, Slovenië en Slowakije.

Belgische lezers die op vakantie gaan in Oostenrijk, kunnen Apple Pay nu ook gebruiken om voor hun skipas of Après-ski te betalen. De betaaldienst werkt -mits geactiveerd bij je eigen bank- bij de meeste betaalterminals in heel Europa.

Apple Pay Oostenrijk 001
Afbeelding via: iPhone-ticker.de – Klik/tap voor groter.

Op naar de 40 landen

Door de toevoeging van Oostenrijk is de betaaldienst die werkt met iPhone, Mac en Apple Watch nu in 34 landen te gebruiken. Straks worden dat er in totaal 40. Helaas is nog niet bekend wanneer Nederland de beschikking over Apple Pay krijgt. Er is zeker potentie, want in België groeit de betaaldienst als kool. Helaas is het antwoord niet duidelijk. We willen niet speculeren dat banken in Nederland Apple Pay actief buiten de deur houden, maar zouden zeker niet de eerste zijn die dit denkt. (Zie → ABN Amro start betalen met wearables, belangrijkste dienst ontbreekt)

Reageer op artikel:
Apple Pay verovert de Alpen: nu ook in Oostenrijk beschikbaar
Sluiten