Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 10 april 2019

Apple neemt Nederlandse VR-expert Arthur van Hoff aan

Apple heeft een nieuwe VR-expert aangenomen. Het gaat om de Nederlandse ondernemer Arthur van Hoff. Hij richtte in 2013 de start-up Jaunt op, die richt zich op het gemakkelijk kunnen produceren van Virtual Reality-content. Disney was een van de belangrijkste investeerders in het bedrijf.

Er gaan al enkele jaren geruchten over een mogelijke Augmented Reality-bril van Apple die in 2020 op de markt zou moeten komen. Deze geruchten worden opnieuw versterkt nu van Hoff aangenomen is. Hij gaat als Senior Architect aan de slag voor een nog onbenoemd team in Cupertino.

Van start-up naar Apple’s AR-team

Arthur van Hoff was de technische man achter Jaunt, dat in 2013 werd opgericht. Ondanks een veelbelovende start met ruim 100 miljoen dollar aan investeringen, moest het bedrijf zijn focus eind 2018 verleggen van Virtual Reality naar Augmented Reality. De oprichter vertrok toen ook. Volgens zijn LinkedIn-profiel is hij sinds april in dienst bij Apple. Zijn precieze rol is onduidelijk, maar waarschijnlijk sluit hij zich aan bij het AR-team van Apple.

Klik/tap voor groter.

Augmented Reality-bril van Apple in 2020?

Er gaan al lange tijd geruchten over Apple’s plannen met Augmented Reality. CEO Tim Cook is ervan overtuigd dat AR een grotere toekomst heeft dan VR en Apple is met ARKit al een van de voorlopers op het gebied van AR.

Het bekijken van de virtuele of aangevulde realiteit via het scherm van een iPhone of iPad is echter wel een beetje beklemmend, daarom zou Apple aan een eigen bril werken. Die zou volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo die nog in 2020 op de markt komen. Eerder nam Apple het bedrijf Akonia Holographics over. Dit bedrijf richt zich op het ontwikkelen van schermpanelen voor AR-brillen. Als dat geen duidelijke hint is…

Arthur van Hoff 001
Arthur van Hoff (archieffoto uit 2015) – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Apple neemt Nederlandse VR-expert Arthur van Hoff aan
Sluiten