Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 29 april 2019

Apple haalde Intel’s 5G lead in huis vóór deal met Qualcomm

Apple en Qualcomm hebben de strijdbijl begraven, Intel stopt met het maken van 5G modems en een 5G iPhone staat weer voor 2020 op de planning: dat is een prachtige samenvatting van de afgelopen weken. 

Doordat de strijdbijl begraven is komen er strategieën en plannen van zowel Apple als Qualcomm aan het licht. Daaruit blijkt dat de producent uit Cupertino al druk bezig was met een noodoplossing. En die oplossing is misschien wel een van de grootste redenen dat Intel direct uit het modem-circuit is gestapt.

Apple haalt Intel’s 5G lead in huis

Hoewel de hele case rondom 5G uiteindelijk goed uitpakt voor Apple, wil dat niet zeggen dat het bedrijf rustig afgewacht heeft tot alles besloten was. De producent bereidde zich voor op de val van Intel’s 5G modems en het feit dat er mogelijk geen deal zou komen met Qualcomm. Een van deze maatregelen is, zonder twijfel, een van de grootste oorzaken van Intel’s besluit om 5G modems achter zich te laten.

Het was dan ook bijna een verrassing dat Intel, direct nadat Apple en Qualcomm een deal hadden gesloten, het strijdveld verliet. Waar dit volgens het bedrijf zeker te maken heeft gehad met deze deal, was het feit dat Apple de 5G lead van het bedrijf wist te strikken ook zeker een grote factor van het besluit. Volgens The Telegraph werd Umashankar Thyagarajan in februari, twee maanden voor de deal met Qualcomm, aangenomen door het bedrijf uit Cupertino. Echter waren er destijds weinig mensen die de link wisten te leggen.

Nu snappen we dat je wat vraagtekens hebt bij de nieuwswaarde van dit bericht, maar Thyagarajan had een groot aandeel in de productie van de modems van de iPhone XS (Max) en de iPhone XR. Hierdoor was hij ook nauw betrokken bij de ontwikkelingen en de productie van 5G modems. Een markt waarin Apple openlijk interesse in heeft getoond. Umashankar zou aangenomen zijn om deze droom, het maken van eigen modems, werkelijkheid te laten worden.

Door de deal tussen Apple en Qualcomm ligt een 5G iPhone weer helemaal op schema. Althans, volgens deze analist dan!

Reageer op artikel:
Apple haalde Intel’s 5G lead in huis vóór deal met Qualcomm
Sluiten