Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 april 2019
Leestijd: 2 minuten

‘Apple komt volgend jaar met goedkope 4,7-inch iPhone’

De iPhone leek de afgelopen jaren alleen maar groter te worden. Met de iPhone X werd 5,8-inch als minimale schermgrootte geïntroduceerd, maar Apple vergeet volgens nieuwe geruchten ook de kleintjes niet. Het bedrijf zou volgend jaar een nieuw instapmodel met 4,7-inch scherm introduceren.

Volgens bronnen binnen Apple’s Aziatische productieketen wordt het nieuwe model een opvolger van de iPhone 8. Het ontwerp van het toestel zou hergebruikt worden, maar de componenten vernieuwd. Zo ontstaat een aantrekkelijke instapper die Apple gemakkelijk kan produceren.

Nieuwe kleinere iPhone in 2020

De iPhone 8 kwam in 2017 op de markt en is nog steeds bij Apple te koop. Met een bekend ontwerp, Touch ID en redelijk goede camera is het een interessant instapmodel. De variant met 32GB opslagruimte kost € 689,- en daarmee is het de op een na goedkoopste smartphone die je momenteel bij Apple kunt kopen. De iPhone 7 is ook nog verkrijgbaar en is het goedkoopste model dat Apple op moment van schrijven verkoopt.

Als dit gerucht klopt, verdwijnen de iPhone 7 en 8 volgend jaar uit Apple’s assortiment en verschijnt een nieuw toestel met betere hardware in de line-up. De geruchten zijn nog een beetje vaag, maar Apple zou de telefoon van een A13-chip willen voorzien. Dat is in 2020 de op één na nieuwste chip. Dit geeft je de garantie op lange software-updates en maakt het toestel snel. Het toestel komt naar verluidt met 32- of 128GB opslag.

Klik/tap voor groter.

Vergelijkbaar met iPhone SE

Het zou niet de eerste keer zijn dat Apple een oud ontwerp voor uitfasering nog één keer gebruikt. Dit gebeurde in 2016 ook met de 4-inch iPhone SE. Dit was heel simpel gezegd de hardware van de iPhone 6s en 7 in de behuizing van de 5s. Het toestel was mede door zijn lage prijs erg succesvol en geliefd bij een groot aantal gebruikers. Een stap om volgend jaar opnieuw te herhalen dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple komt volgend jaar met goedkope 4,7-inch iPhone’
Sluiten