‘Apple komt volgend jaar met goedkope 4,7-inch iPhone’

Door: Raymon Mens - 11 reacties
(Afbeelding: Apple)

De iPhone leek de afgelopen jaren alleen maar groter te worden. Met de iPhone X werd 5,8-inch als minimale schermgrootte geïntroduceerd, maar Apple vergeet volgens nieuwe geruchten ook de kleintjes niet. Het bedrijf zou volgend jaar een nieuw instapmodel met 4,7-inch scherm introduceren.

Volgens bronnen binnen Apple’s Aziatische productieketen wordt het nieuwe model een opvolger van de iPhone 8. Het ontwerp van het toestel zou hergebruikt worden, maar de componenten vernieuwd. Zo ontstaat een aantrekkelijke instapper die Apple gemakkelijk kan produceren.

Nieuwe kleinere iPhone in 2020

De iPhone 8 kwam in 2017 op de markt en is nog steeds bij Apple te koop. Met een bekend ontwerp, Touch ID en redelijk goede camera is het een interessant instapmodel. De variant met 32GB opslagruimte kost € 689,- en daarmee is het de op een na goedkoopste smartphone die je momenteel bij Apple kunt kopen. De iPhone 7 is ook nog verkrijgbaar en is het goedkoopste model dat Apple op moment van schrijven verkoopt.

Als dit gerucht klopt, verdwijnen de iPhone 7 en 8 volgend jaar uit Apple’s assortiment en verschijnt een nieuw toestel met betere hardware in de line-up. De geruchten zijn nog een beetje vaag, maar Apple zou de telefoon van een A13-chip willen voorzien. Dat is in 2020 de op één na nieuwste chip. Dit geeft je de garantie op lange software-updates en maakt het toestel snel. Het toestel komt naar verluidt met 32- of 128GB opslag.

iPhone 2020
Klik/tap voor groter.

Vergelijkbaar met iPhone SE

Het zou niet de eerste keer zijn dat Apple een oud ontwerp voor uitfasering nog één keer gebruikt. Dit gebeurde in 2016 ook met de 4-inch iPhone SE. Dit was heel simpel gezegd de hardware van de iPhone 6s en 7 in de behuizing van de 5s. Het toestel was mede door zijn lage prijs erg succesvol en geliefd bij een groot aantal gebruikers. Een stap om volgend jaar opnieuw te herhalen dus.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  fredcaud

  Graag scherm en processor van de x in behuizing van de 5se?

  face-recognition niet nodig!

 • Profielfoto
  Vaagstra

  Jippie €600 betalen voor ouwe poep

 • Profielfoto
  polansky

  Vaagstra op 17 april 2019 14:19
  Jippie €600 betalen voor ouwe poep

  Of 1300 voor de nieuwste shit…

  Zo is er voor ieder wat wils, maar als ik voor 600 euro aan hardware krijg waar ik afgelopen jaar nog 1300 voor moest betalen dan is de keus voor mij in ieder geval heel eenvoudig.

 • Profielfoto
  whaha

  Ik zou die ouwe poep zo kopen.

  Ik hoef niet persé de beste iPhone te hebben, want ook al doe ik veel met mijn telefoon, gamen & video’s kijken doe ik zelden, dus ik weet niet waarvoor ik een krachtige iPhone nodig heb.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Er komt een tijd dat je iPhone-gebruikers kunt wijsmaken dat ze vanaf nu ook jouw zorgverzekeringspremie moeten betalen.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Heb een X gekocht en best tevreden. Beetje groot, valt makkelijk. Had liever SE met nieuwe hardware gekocht en inderdaad: face recognition niet nodig.

  (wil wil er nou zo’n groot ding)

   

 • Profielfoto
  App69

  fredcaud op 17 april 2019 13:45
  Graag scherm en processor van de x in behuizing van de 5se?

  face-recognition niet nodig!

  En hoe ga je een X-scherm zonder face-id er dan in plaatsen?

 • Profielfoto
  Ivo-tje

  689,- voor een ‘instap’ model….

  Ik denk dat ik de kinderen Android ga geven…;)

 • Profielfoto
  interFACE

  alweer?

 • Profielfoto
  Bart119

  Laat maar komen, mijn SE weet het nog wel tot 2020 uit te houden.

 • Profielfoto
  fabian

  Hoop dat ie komt,anders zoek ik wel bij de concurrenten.