Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 5 april 2019

‘Amazon komt dit jaar met serieus antwoord op AirPods’

Apple onthulde onlangs nieuwe AirPods 2 (2019). Door een nieuwe chip is er ondersteuning voor “Hey Siri”, is het bereik beter en neemt de accuduur iets toe. Het bedrijf uit Cupertino lijkt de trend te hebben gezet, want na Samsung komt nu ook Amazon naar verluidt snel met een serieus antwoord op de AirPods.

Volgens bronnen van het doorgaans zeer goed ingelichte Bloomberg moet het antwoord van Amazon nog dit jaar verschijnen. Het wordt de eerste ‘wearable’ met Alexa. Het design van Amazon’s draadloze oortjes zou overeenkomen met dat van de AirPods, maar de audiokwaliteit zou beter moeten zijn.

Alexa, maak de AirPods na

Naast ondersteuning voor het hands-free commando “Hi Alexa” ondersteunen Amazons oordopjes naar verluidt ook aanraakbewegingen. Bij de AirPods kun je dubbel op een van de kanten tikken om Siri op te roepen, een nummer over te slaan of een telefoongesprek aan te nemen. Amazon wil iets soortgelijks. Nog een overeenkomst: de Alexa-oordopjes gaan gepaard met een case waarin ze opgeladen kunnen worden.

Amazon zou overwegen om de oordopjes in de kleuren zwart en grijs op de markt te brengen. Dat is een punt waarop de oortjes van Amazon zich zouden kunnen onderscheiden. De hardwaredivisie van het bedrijf genaamd Lab126 werkt aan het project dat naar verluidt al vertraging op heeft gelopen.

AirPods zwart 16x9
Klik/tap voor groter.

Focus op geluidskwaliteit en prijs

Volgens Bloomberg is het achterliggende doel om meer gebruikers te verleiden Alexa te gebruiken op hun iPhone of Android-toestel. De draadloze oortjes van Amazon zullen daarom zowel met iOS en Android gaan werken. Omdat er geen hoge winst gemaakt hoeft te worden op de hardware, kan de prijs ook meevallen.

Normaliter kondigt Amazon in september nieuwe hardware aan, dus je kunt rond die tijd een aankondiging verwachten. Het wordt interessant om te zien of de gigant zich ook op hardwarevlak kan gaan meten met Apple. Met de Echo-speakers is Amazon al erg succesvol. (Zie ook → AirPods 2 voor sporters: Apple komt met Powerbeats Pro)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Amazon komt dit jaar met serieus antwoord op AirPods’
Sluiten