‘Productie AirPods 3 met noise cancelling start eind 2019’

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Een opmerkelijk gerucht van het wisselend betrouwbare DigiTimes vandaag. Apple zou de productie van de AirPods 3 met noise cancelling al eind 2019 willen starten. Dat is verrassend, want de AirPods 2 zijn nog maar enkele weken op de markt en net goed leverbaar.

Volgens Taiwanese bronnen heeft Apple al diverse Aziatische partners benaderd om de productie te starten. De belangrijkste nieuwigheid zou actieve ruisonderdrukking (active noise cancelling) worden. Dat zit doorgaans alleen op veel grotere koptelefoons en niet op kleine oortjes zoals de AirPods.

Jaarlijkse vernieuwing?

Dit gerucht is moeilijk te geloven omdat de tweede generatie net op de markt is, maar er is wel een verklaring denkbaar. Alles wijst er namelijk op dat de tweede generatie draadloze oortjes eigenlijk al eind 2018 in de schappen had moeten liggen. Diverse geleverde oortjes hebben een productiedatum van november 2018 en ook op de doos zijn veel verwijzingen naar vorig jaar te vinden.

Wat als Apple van plan was de AirPods 2 in 2018 uit te brengen en op een jaarlijkse vernieuwing broedt? Dat er op AirPower (dat nooit kwam) gewacht is, lijkt gezien de afbeeldingen op de doosjes ook waarschijnlijk.

AirPods 2 2018 of 2019
Klik/tap voor groter.

Noise cancelling in AirPods 3 uitdaging

Kleine oortjes voorzien van noise cancelling is op meerdere vlakken een uitdaging. Allereerst sluiten de AirPods het oor niet volledig af, waardoor nog steeds geluid het oor binnen kan dringen.

Daarnaast is voor active noise cancelling ook veel rekenkracht nodig. Het is onwaarschijnlijk dat de kleine batterij in de draadloze oortjes hier toereikend voor is. Apple zal een slimme manier moeten vinden om dit energiezuinig aan te pakken. Bijvoorbeeld door het onderdeel van de speciale chip die in de draadloze oortjes zit te maken. (Zie ook → AirPods 2 van binnen bekeken: vier verrassingen onthuld)

Reacties

4 reacties