Raymon Mens
Raymon Mens App Store 4 april 2019

Nieuwe functies voor Adobe Premiere Pro, After Effects en Audition

In Las Vegas is audio- en videovakbeurs NAB 2019 begonnen en Adobe is een van de eerste bedrijven die aankondigingen doet. Een aantal onderdelen van Creative Cloud krijgen nieuwe functies. Het gaat onder andere om Adobe Premiere, After Effects en Audition.

De belangrijkste twee vernieuwingen zijn de Content Aware Fill en Auto Ducking. Deze twee functies worden aangestuurd door Adobe Sensei en gebruiken AI-technologie om een zo goed mogelijk resultaat te geven. Een overzicht van de nieuwe functies per applicatie.

Adobe Premiere Pro met Auto Ducking

Videobewerker Premiere Pro heeft nu Auto Ducking voor omgevingsgeluid. Deze functie gebruikt AI-technologie om gesprekken of een voiceover te detecteren en het achtergrondgeluid automatisch aan te passen. Dat moet voor een betere verstaanbaarheid zorgen. Aanpassingen worden vastgelegd met keyframes en kunnen later nog worden gewijzigd. Op de Mac is er ook snellere hardware­decodering voor H.264 en HEVC waarbij de T2-chip van nieuwe Macs ingezet wordt. Verder zijn er ook verbeterde tools voor titels, linialen en hulplijnen.

Adobe Premiere Pro
Klik/tap voor groter.

After Effects met Content Aware Fill

After Effects heeft een nieuwe functie genaamd Content Aware Fill gekregen. Daarmee kan de software eenvoudig ongewenste objecten, zoals microfoons, borden en mensen uit een fragment verwijderen. Adobe Sensei vult op basis van AR automatisch de ruimte in het hele fragment, zodat je niet uren bezig bent om ongewenste objecten frame voor frame te wissen of te vervangen.

Een andere ergernis met ontbrekende lettertypen wordt ook opgelost. Als je heen en weer schakelt tussen verschillende computers of projecten, worden ontbrekende lettertypen nu automatisch gesynchroniseerd vanuit Adobe Fonts.

Adobe Audition met ducking en meer

Audiobewerker Adobe Audition is net als Premiere Pro voorzien van Auto Ducking. Dit werkt ook in multitrack modus. Wanneer auto ducking ingeschakeld is, wordt het volume van tracks in multitrack automatisch op elkaar afgestemd. Je kunt clips nu ook met nieuwe toetsencombinaties naar boven of beneden verplaatsen. Naar boven is alt/option met het pijltje naar boven en naar beneden is alt/option en de pijltjestoets naar beneden. Voor iedereen die veel met het volume speelt, zijn on-clip gain-aanpassingen een uitkomst. De waveform schaalt nu in in real-time mee bij volume-aanpassingen. Zo kun je het volume van clips gemakkelijk op elkaar afstemmen.

adobe audition auto ducking
Klik/tap voor groter.

Nieuwe functies nu beschikbaar

Al deze nieuwe functies zijn nu beschikbaar voor Creative Cloud-abonnees. Ze kunnen Adobe Premiere Pro, After Effects en Audition bijwerken naar de meest recente versie. Adobe heeft zelf ook een volledig overzicht met alle nieuwe functies gemaakt. Wie dieper wil duiken, kan dat hier doen.

Reageer op artikel:
Nieuwe functies voor Adobe Premiere Pro, After Effects en Audition
Sluiten