Night
Night App Store 1 april 2019

1 april: vandaag speel je Snake in Google Maps

Google zet zijn traditie voort om 1 april te vieren. Elk jaar verzint de zoekgigant wel een of meer leuke grappen. Het bedrijf gaat onder andere praten met bloemen, maar de beste grap is misschien wel Snake als verborgen easter egg in Google Maps.

De klassieke Snake-game maakte in 1998 zijn debuut op Nokia telefoons en was al snel erg populair. Nu is het spelletje beschikbaar voor alle Google Maps-gebruikers. De flink aangepaste versie van Snake kan door zowel iOS- als Android-gebruikers rechtstreeks in Google Maps worden gespeeld.

1 april: Snake in Google Maps activeren

Alle iOS- en Android-gebruikers kunnen Snake op hun telefoons spelen. Je scoort punten door zoveel mogelijk passagiers op te halen en zoveel mogelijk bekende locaties te bezoeken. Je kunt op verschillende locaties over de hele wereld spelen. Bijvoorbeeld Caïro, Londen, San Francisco, São Paolo, Sydney en Tokio. Je kunt ook de wereldkaart als je speelveld nemen.

Google Maps Snake 001
Klik/tap voor groter.

Om Snake te kunnen spelen, moet je de Google Maps-app openen, op het menupictogram in de linkerbovenhoek tikken en vervolgens “Snake spelen” selecteren. Je kunt de game dan direct in de app spelen. Zie je het spelletje niet? Ga dan naar de App Store en installeer de laatste update voor Google Maps. Het kan ook helpen om de app hard af te sluiten en opnieuw op te starten.

Wereldsteden als je speelveld

Afhankelijk van in welke stad je speelt, moet je passagiers in je trein verzamelen. Deze wordt vervolgens steeds langer. Daarnaast dien je belangrijke locaties over de hele wereld te bezoeken, waaronder de Big Ben, de Sfinx in Gizeh en de Eiffeltoren. De klassieke game is nu wereldwijd te spelen en zal ongeveer een week beschikbaar zijn in de Google Maps-app.

Reageer op artikel:
1 april: vandaag speel je Snake in Google Maps
Sluiten