Weekend poll: gebruik jij Siri Shortcuts in iOS 12?

Door: Raymon Mens - 23 reacties
publieke bèta ios 12

Een van de grote toevoegingen in iOS 12 zijn Siri Shortcuts (in het Nederlands Siri Opdrachten, soms ook snelkoppelingen genoemd). Ze stellen -in theorie- iedere App in staat om met Siri te werken en tonen nuttige acties pro-actief op je lockscherm.

Van printers tot navigatie-app en slimme lampen hebben inmiddels ondersteuning voor Siri Shortcuts. Met Apple’s Opdrachten-app kun je ook eigen opdrachten maken. Maar gebruik je dit ook? Stem in onze weekend poll!

Zie je geen poll? Dan staat er mogelijk een adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Tegenwind

  Nog nooit echt in verdiept, maar als ik nu even de voorgestelde dingen bekijk, lijken het voornamelijk zaken die nu volgens mij ook al met Siri kunnen, zonder dat je er een “shortcut” voor instelt..

 • Profielfoto
  Furbz

  Enthousiast aan begonnen, maar eigenlijk gebruik ik het nooit meer

 • Profielfoto
  Peter1980

  Ik gebruik het ook niet, ik heb weleens iemand enthousiast er over horen praten. Maar alles wat hij had geautomatiseerd was ook in 2 klikken zelf te doen. Ik vond het niet echt van toegevoegde waarde.

  Ik ben wel benieuwd naar mensen die het wel gebruiken en dan vooral waarvoor.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  In theorie handig. Maar met handigheidjes is het zo dat ze vooral praktisch nut moeten hebben.

 • Profielfoto
  MJNZ

  Ja elke dag.

  -Ochtend shortcut waarbij het weer, agenda en nieuws wordt voorgelezen, de lampen aangaan, de gordijnen open, Sonos gaat spelen, deur gaat van het slot enz.

  -In de avond; tv uit, gordijnen dicht, slot op slot, lampen uit enz.

  -Wasprogramma selecteren met Homeconnect,

  -Koffie zetten via Smarter koffiezetter

  – Mac uitschakelen

  – Eerstvolgende treinreis bekijken.

   

  En ga zo maar door.

   

 • Profielfoto
  Jeffrey

  Dagelijks voor van alles, maar wel enkel via Siri of de share sheet.

 • Profielfoto
  Di May

  Praat enkel tegen mensen.
  Al de rest voelt ongelofelijk onecht aan.
  Is mijn ding niet.

  Maar zal allicht voor velen nuttig zijn.

 • Profielfoto
  tuuur

  Ja er worden dan nml. oa onmogelijke zaken ineens wel mogelijk zoals een shortcut om foto’s en video’s te kunnen downloaden van bijvoorbeeld Instagram 👍🏻

  https://www.icloud.com/shortcuts/5d62c8f68d8f40049f6c776a43a93e03

 • Profielfoto
  icegodd

  Nee

  getest maar het werkt niet met (apple)Podcast en tunein radio.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Alleen voor Skype op mijn iphone en ipad.

  Ik gebruik de contacten app van Apple inplaats van de contacten in Skype,

  De contacten lijst in Skype vind ik ruk.

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  @MJNZ: wasprogramma via homeconnect? Slot op slot? Maak me wijzer!!!

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Wim Van Hemelrijk op 16 maart 2019 13:21
  @MJNZ: wasprogramma via homeconnect? Slot op slot? Maak me wijzer!!!

  Werkelijk? Mijn god…

   

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ik gebruik er een aantal iedere dag op mijn iPhone en iPad. Slechts één met mijn stem en de andere via de Opdrachten widget en de share sheet.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Furbz op 16 maart 2019 10:54
  Enthousiast aan begonnen, maar eigenlijk gebruik ik het nooit meer

  Dit…

  Ik vergeet de Siri Shortcuts om ze aan te roepen. Ze werken niet op m’n homepod. Ik krijg ze echt nooit als suggestie (terwijl bel die of app die er wel staat?!). En als je er echt mee aan de slag wilt dan kun je eigenlijk niks. Al die voorbeelden in de gallery zijn wat mij betreft te onzinnig. Hopelijk krijgen we bij iOS 12 ook gewoon Siri 2. En kunnen we (en apps) er echt wat mee doen…

 • Profielfoto
  iMaf

  Ik heb er wel enkele maar ….. het wil maar niet lukken tussen Siri en mij, soms lukt het wel eens maar als ik het handmatig doe ben ik er zeker van dat het ook daadwerkelijke is gebeurd en hoef ik me er ook niet in te ergeren dus, neen voor mijn gemoedsrust gebruik ik ze niet meer

 • Profielfoto
  fatboysmart

  Ik gebruik Siri überhaupt nooit. Blijf het raar vinden om tegen m’n telefoon te praten.

 • Profielfoto
  BlueSky

  Siri? Shortcuts? Siri-Shortcuts? Wtf

 • Profielfoto
  monty python

  Hier ook geen gepraat tegen toestellen. Enkel in de auto om iemand te bellen eens sporadisch. Voor het overige zie ik het nut er echt niet van in.

 • Profielfoto
  Leander Deen

  De eetplanning van de hele week… Herinnering om 16:00 uur iedere dag

 • Profielfoto
  Remko

  Alles waar je je in moet verdiepen werkt niet vanzelf.
  Sori moet het gewoon doen
  Punt

 • Profielfoto
  Ce

  Ik heb veel te veel “ruzie” met Siri. Commando’s worden soms wel maar iets vaker niet begrepen. Ik wil daarom niet eens de moeite nemen om me in de shortcuts te verdiepen.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Uit jouw antwoord en dat van andere maak ik op dat je geen idee hebt wat shortcuts zijn.

  Er was in 2017 een App genaamd Workflow, hiermee kon je bepaalde taken automatiseren op je iOS device, ongeveer zoals AppleScript of Automator op de Mac.

  Apple heeft de Workflow App overgenomen en meer geïntegreerd in iOS, hierdoor is het aantal taken dat je kunt automatiseren uitgebreid,  bovendien kun je je workflows koppelen aan de Siri spraakassistent. Dit is waarschijnlijk de reden dat ze die App Siri Shortcuts (Opdrachten in NL) hebben genoemd. Volgens mij een nog slechtere naam dan Mail voor een email client of Numbers voor een spreadsheet. Ik start mijn workflows in ieder geval niet op met Siri.

  Voor voorbeelden:

  https://www.macstories.net/shortcuts/

  Ook op Reddit is er veel te vinden wat betreft Shortcuts.

 • Profielfoto
  janau

  Als internetradio gebruik ik de Hifibery met Volumio. Met Opdrachten en Siri kan ik nu snel van radiostation en andere playlists wisselen. Helemaal spraakgestuurd. Zo omzeil ik de onhandige interface van Volumio. Werkt perfect!