Weekend poll: naar welke nieuwe Apple-dienst kijk jij het meest uit?

Door: Night - 35 reacties
tim-cook-services

Tijdens het ‘It’s show time’ event van 25 maart kondigde Apple een berg nieuwe abonnementsdiensten aan. Hoewel een aantal van deze diensten nog niet naar Nederland komt en de prijzen nog niet allemaal bekend zijn, rijst de vraag of we eigenlijk wel op al die diensten zitten te wachten.

Wordt het een beetje too much, of kun je niet wachten om je te abonneren op Apple News+, Apple Arcade of Apple TV+? Stem in onze weekend poll op de dienst waar je het meest naar uit kijkt. (Zie ook ➝ Overzicht: welke nieuwe Apple-diensten komen naar Nederland?)

Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen.

Reacties

35 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik wil ze allemaal. 😂

  Als je dat kiest, zet dan ook even je adres in de comments. Dan zorg er ik dat iemand van de GGD eens komt praten.

   

 • Profielfoto
  xaddict

  Channels. Lijkt me heel interessant als providers als Ziggo eindelijk eens meedoen aan de smart-tv/ settop box oplossing.

 • Profielfoto
  Karst

  Het zou all-inclusive moeten zijn bij de aankoop van je Mac/iPhone en de rest… of minstens een dikke korting als je Mac/iPhone/Atv/HomePod en meer in je apparatenlijst heb staan.

 • Profielfoto
  Leander Deen

  Eens ik heb ook Channels gekozen. Ik zie daar wel echt de meerwaarde van. Zo vind ik de app NPO Start echt een meerwaarde op de AppleTV als andere content providers ook voor de AppleTV apps gaan maken dan zie ik echt een rol voor Channels weg gelegd. Dan krijg je een content box die je helemaal zelf kan samenstellen.

 • Profielfoto
  pruus

  Als ze minder devices gaan verkopen, dan stap je over op services. Zal mij niets verbazen als straks de iCloud-opslag ook duurder gaat worden. Het is uit de lengte of breedte…..

 • Profielfoto
  queenfan

  Geen enkele tv zolang er geen NL zenders in zullen zitten of providers is het geen toegevoegde waarde.

  De creditcard is US only en zolang wij geen Apple Pay hebben zal het hier ook niet geïntroduceerd worden.

  Hoop bla bla niks voor ons, behalve misschien Arcade.

 • Profielfoto
  Imade

  Waarschijnlijk kan je via VPN + us iTunes account gewoon gebruik maken van Chanels optie.

 • Profielfoto
  monty python

  Zal nog wel wat duren maar de nieuws app en de arcade lijken wel interessant te gaan worden. Ook de Apple Card, hopelijk met voldoende privacy want de visakaarten gooide ik buiten toen ze de data gingen verkopen.

 • Profielfoto
  Night

  Nee, een VPN maakt niets uit. Je moet een geverifieerd Amerikaans Apple account hebben, anders kom je nergens met die diensten.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Verbazend om te zien dat Arcade bijna helemaal onderaan staat. Dat zegt denk ik wel iets over hoeveel lelijkheid over de afgelopen jaren in onze telefoon geslopen is, door de komst van de App Store. Dat wij blijkbaar wel massaal 10,- betalen voor Netflix om een boel waardevolle content te kijken – en we over het algemeen (op een aantal nuttige idioten na) dat ook heel erg kunnen waarderen. Netflix maakt tegenwoordig erg goede eigen series en zo nu en dan ook een leuke film waar over gesproken mag worden.

  Dan komt Apple met iets vergelijkbaars voor spelletjes op onze telefoon. Het platform waar laten we zeggen (ruwweg) 85% van de inkomsten uit de Games categorie komt en dan vinden wij het blijkbaar heel normaal dat spelletjes standaard gratis zijn en vol zitten met reclames of in-app microtransacties. Ik bedoel, hoeveel lelijkheid kun je in je leven hebben, als je er eens over nadenkt.

   

  Als er één ding is waar ik mogelijk (niet meteen) interesse in zou kunnen hebben dan is het wel Arcade. 10,- per maand en een boel spelletjes spelen zonder fratsen. Niet alleen dat, ook delen met je familie dus je neefje hoeft niet meer steeds te zeuren voor, mag ik dit spelletje, mag ik die in-app aankoop.

   

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …naar welke nieuwe Apple-dienst kijk jij het meest uit…

  Naar niet één eigenlijk. Arcade is inderdaad – gematigd – interessant, hoewel ik niet game. Maar het feit dat ze hiervoor echt aparte games gaan maken is dan weer een stuk minder interessant.

  Het voelt bij Apple inmiddels wel een beetje aan als ‘op alle paarden tegelijk wedden’.

 • Profielfoto
  Eprom

  Voor mijn laatste Macbook €2500,- heb ik Apple in één keer €2500,- gegeven, daarvoor zou Apple 250 maanden moeten wachten als ik dat voor een spelletjes account zou uitgeven.

  Ik zit helemaal niet te wachten op “diensten”. Laat Apple zich maar focussen op ontwikkeling van hardware met bijpassende software.

   

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  AppleCard. Niet vanwege de kaart zelf maar zodat dat verdraaide ApplePay nou eens gaat vliegen. Het idee van een consumentenkaart verbonden aan zakenbank Goldman Sachs vind ik werkelijk surrealistisch.

 • Profielfoto
  Cest Mac

  De dienst waar ik naar uitkijk is gewoon Apple Pay! Schandalig dat Apple dit gewoon keer op keer niet uitrolt in Nederland.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  En ja… ik zou ook wel willen dat ze beter op de hardwarewinkel zouden passen dan zoveel te diversifiëren

 • Profielfoto
  Loyd

  De enige dienst die ik van hun wil is ApplePay

 • Profielfoto
  H-P.

  De service waar ik het meeste naar uitkijk: uitstekende klantenservice!;-)

 • Profielfoto
  Peli

  Apple Pay period.

 • Profielfoto
  App69

  Karst op 30 maart 2019 11:18
  Het zou all-inclusive moeten zijn bij de aankoop van je Mac/iPhone en de rest… of minstens een dikke korting als je Mac/iPhone/Atv/HomePod en meer in je apparatenlijst heb staan.

  Er is nog niet eens een prijs bekend en het gejammer om korting, liefst gratis is al begonnen… omdat ze  producten hebben.

  jij werkt dus ook gratis?

   

 • Profielfoto
  App69

  Peli op 30 maart 2019 20:21
  Apple Pay period.

  Wat ben je ermee als je bank niet meedoet?

  Aan wie dat ligt heb ik geen flauw benul van.

 • Profielfoto
  App69

  Eprom op 30 maart 2019 15:55
  Voor mijn laatste Macbook €2500,- heb ik Apple in één keer €2500,- gegeven, daarvoor zou Apple 250 maanden moeten wachten als ik dat voor een spelletjes account zou uitgeven.

  Ik zit helemaal niet te wachten op “diensten”. Laat Apple zich maar focussen op ontwikkeling van hardware met bijpassende software.

   

  Het is al langer geweten dat  zich op diensten zou richten en steeds minder op hardware.

  Het geld valt te rapen met die diensten.

  ’k Vind het sowieso al flauwekul dat ieder bedrijf perse een nieuw toestel op de markt wilt.

  Heerlijke tijden toen Nokia onverwachts een nieuw toestel uitbracht.

 • Profielfoto
  App69

  Leuk OMT dat je je niet eens je berichten kan editten!

  ’k Vind het sowieso al flauwekul dat ieder bedrijf elk jaar perse een nieuw toestel op de markt wilt.

 • Profielfoto
  App69

  Shmoo op 30 maart 2019 10:38
  Ik wil ze allemaal. 😂

  Als je dat kiest, zet dan ook even je adres in de comments. Dan zorg er ik dat iemand van de GGD eens komt praten.

   

  🤣🤣🤣

  Een mens zou zomaar naar de comments van OMT komen om een Shmootje te lezen.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Ach, al die Apple diensten… als ik alleen al kijk naar Aplle pay, hier In spanje beschikbaar, maar geen 1 van personen die ik hier ken heeft een iPhone. (Oké, eentje dan.)  Diensten hebben geen kans op 1 (klein) platform. Kortom, Ik kijk naar geen van die diensten uit. Ze hebben  mijn credits verspeeld toen dat tefoontje oh zo belangrijk werd i.pv. de Mac.

 • Profielfoto
  Sugar and Cream

  Wel opvallend dat het meerendeel van alle stemmen laat zien dat al die diensten niet veel indruk maken bij de meeste Apple gebruikers.

  Ikzelf sluit me enigszins bij dat kamp aan. Ik vind het allemaal gevalletjes ‘nét niet’. Ik zou bij Apple het liefst zien Dat het zich weer concentreert op de hardware en daarin weer top-of-the-line innovatieve producten gaat maken waar de concurrentie bij gaat denken “waarom hebben wij daar niet aan gedacht?”

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  xaddict op 30 maart 2019 11:11
  Channels. Lijkt me heel interessant als providers als Ziggo eindelijk eens meedoen aan de smart-tv/ settop box oplossing.

  Dit. Maar ik vrees het ergste. Nederland loopt niet zo voorop met dit soort dingen en ziggo is lomp, log en conservatief.

  Maar stel je toch eens voor hoe fijn dit zou zijn. Met de films en series pakketten. Ik ben gelijk over… maar wellicht pas in 2025, als ziggo het licht eens ziet.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Misschien heeft Ziggo er geen belang bij om een mogelijke concurrent te helpen. Ze verkopen denk ik liever hun eigen diensten en wiilen dat je hun box gebruikt.

  Zelfde probleem als met Apple Pay;-)

 • Profielfoto
  iMaf

  Arcade heeft wel mijn interesse voor de rest zit er voor mij persoonlijk niet veel tussen en eer ik mijn Netflix opzeg dan zullen ze bij Apple en co nog veel goede content gaan maken. En echt Tim, luisteren jullie naar ons , jullie geld koeien!!! Als dat zo was, zou dan alles niet wat beter koop en beter te repareren te zijn?

 • Profielfoto
  kade

  Dat ze maar eens eerst die verschrikkelijk ouderwetse interface van iTunes terug bij de tijd maken. Het design is echt vreselijk, in vergelijking met eender welke andere streamingdienst.

 • Profielfoto
  Papjes

  Duidelijk deze poll, het interesseert niemand!

 • Profielfoto
  Remko

  Toch een dun resultaat voor Apple uit deze poll.
  Ik Benin steeds meer moeite met alle abbo’s te hebben…

 • Profielfoto
  interactivePhone

   Pay!!

 • Profielfoto
  Antaeus

  Hier zit inderdaad niemand op te wachten!
  Wat een armoedige en slappe vertoning van apple!
  Volgens mij het begin van het einde van het apple tijdperk als je het mij vraagt…
  Hoeveel abonnementen kan een mens hebben?
  Ok ik heb er 1 en dat is NPO Start Plus voor €2,95
  Mis ik iets? Nee helemaal niet!

 • Profielfoto
  Antaeus

  En dat traantje van Tim Apple bij Oprah…

 • Profielfoto
  Antaeus

  🤮