Microsoft vernieuwt webversie Skype, vergeet Safari

Door: Raymon Mens - 12 reacties
Skype logo 16x9

Microsoft heeft de webversie van Skype vernieuwd. Er zijn nieuwe functies toegevoegd zoals videochats in HD en het opnemen van gesprekken. Voor gebruikers van Apple en Mac is er echter ook een groot nadeel. De webversie van Skype werkt niet langer in Safari.

Om Skype voor Web te gebruiken, is Google Chrome of Microsoft Edge vereist. Andere browsers worden niet ondersteund en dat is vooral voor Mac-gebruikers die geen zin hebben in Chrome een downgrade. Ze zullen het nu met de desktop-client van Skype moeten doen.

Safari had geen prioriteit

Microsoft geeft aan dat het een kwestie van prioriteiten was. Real-time audio en video op het web is blijkbaar nog niet zo gestandaardiseerd dat het direct in alle browsers werkt. De implementatie wordt per browser gedaan en Safari had minder prioriteit dan Microsoft Edge en Google Chrome.

Het is ook wel te begrijpen, want Edge is van Microsoft zelf en Chrome is de meestgebruikte browser op het web. Of en wanneer ondersteuning voor Safari toegevoegd wordt, kon Microsoft nog niet zeggen.

Skype web safari
Klik/tap voor groter.

Nieuwe functies webversie Skype

Skype voor Web bestaat sinds 2016 als alternatief voor iedereen die snel zonder download gebruik wil maken van de dienst. De webversie liep echter behoorlijk achter. Nu is er ook ondersteuning voor videogesprekken in HD, ook bij groepsbellen. Daarnaast is het mogelijk om gesprekken op te nemen.

Grootgebruikers van Skype zullen blij zijn met het nieuwe notificatiecentrum, waar overzichtelijker te zien is of er oproepen gemist of vermeldingen zijn. De zoekfunctie brengt nu ook individuele woorden of zinnen in een conversatie in kaart. Tot slot bundelt de galerie nu bestanden, foto’s en links. Zo is eeuwen door chatgeschiedenis scrollen om een ontvangen item te vinden verleden tijd.

skype web nieuw 001
Klik/tap voor groter.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Boeien ik gebruik Skype toch al niet

 • Profielfoto
  Jonasken

  Idd wie gebruikt skype nu nog…

 • Profielfoto
  Night

  Zat mensen met bv. familie in het buitenland

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Skype, Skype… is dat een TV station ofzo?

 • Profielfoto
  Tegenwind

  Firefox wordt ook niet ondersteund. Heb er echter geen last van want ik gebruik Skype ook niet.

 • Profielfoto
  xaddict

  Gewoon een user agent plug-in in je browser installeren. Klote sites die niet gewoon alles ondersteunen…

 • Profielfoto
  Balsjer

  Bestaat dat antieke Skype nog steeds🤔?

 • Profielfoto
  streeff

  Ik gebruik gewoon de browser https://appear.in
  Weet niet of Safari ook WebRTC ondersteunt, Firefox en Chrome in ieder geval wel.

 • Profielfoto
  RW076

  Buiten corporate lijken andere voorbeelden me veel meer gebruikt dan Skype.

  Helaas zijn die corporate boys behoorlijk hardnekkig, ik heb zojuist een nieuwe iPad gekregen van de werkgever (hoera) maar dat ding is al zo vreselijk dichtgetimmerd en vermicrosoft dat mijn werkgever beter de Apple euro’s had kunnen besparen en ons een tablet van een ander merk had kunnen geven.

  Het is echt zo raar. (hier een iPad, ohja we hebben hem gejailbraked onze eigen App Store erop gezet en alles uit het Office pakket (waaronder Skype dus) gestandaardiseerd, veel plezier met je iPad.

  Tracking geforceerd, Appstore onbeschikbaar, iCloud geblokkeerd en iCal en Mail werken niet om maar wat te noemen.

 • Profielfoto
  Lupaie

  RW076 op 11 maart 2019 14:21
  Buiten corporate lijken andere voorbeelden me veel meer gebruikt dan Skype.

  Helaas zijn die corporate boys behoorlijk hardnekkig, ik heb zojuist een nieuwe iPad gekregen van de werkgever (hoera) maar dat ding is al zo vreselijk dichtgetimmerd en vermicrosoft dat mijn werkgever beter de Apple euro’s had kunnen besparen en ons een tablet van een ander merk had kunnen geven.

  Het is echt zo raar. (hier een iPad, ohja we hebben hem gejailbraked onze eigen App Store erop gezet en alles uit het Office pakket (waaronder Skype dus) gestandaardiseerd, veel plezier met je iPad.

  Tracking geforceerd, Appstore onbeschikbaar, iCloud geblokkeerd en iCal en Mail werken niet om maar wat te noemen.

  Echt!? Hahaha. Bij ons is ie wel open maar heeft IT sharepoint (of iets) geblokt waardoor je de outlook app niet kunt installeren. Elke andere mailclient wel haha. En de rest van t officepakket ook. Safety first lol

 • Profielfoto
  gipsman

  Skype is éën van die apps uit de prehistorie van het web. Yahoo, AOL, Vimeo, Flickr lijden een sluimerend bestaan. Youtube is ontsnapt, dankzij Google. Skype gaat kopje onder, behalve zakelijk, want daar is microsoft heer en meester. Mijn skype account is weg, want je hebt nu blijkbaar een microsoft account nodig om mee te zijn.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Nee hoor. Skype-account van weleer werkt nog steeds. Skype op het web: nooit gebruikt geloof ik. Skype was ik oit de vertaler van. Toen had ik 100-den contacten. Nu nog slechts een handjevol. Skype.app is fors verklooid. Microsoft Teams doet het trouwens ook niet in Safari. Freaking onhandig om urls uit te pluizen als ik weer eens een bestandslink krijg waarvoor Safari alleen maar naar Teams hoeft te redirecten. Jammer wel want Microsoft is generiek best goed bezig voor de Mac.