Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 11 maart 2019

Microsoft vernieuwt webversie Skype, vergeet Safari

Microsoft heeft de webversie van Skype vernieuwd. Er zijn nieuwe functies toegevoegd zoals videochats in HD en het opnemen van gesprekken. Voor gebruikers van Apple en Mac is er echter ook een groot nadeel. De webversie van Skype werkt niet langer in Safari.

Om Skype voor Web te gebruiken, is Google Chrome of Microsoft Edge vereist. Andere browsers worden niet ondersteund en dat is vooral voor Mac-gebruikers die geen zin hebben in Chrome een downgrade. Ze zullen het nu met de desktop-client van Skype moeten doen.

Safari had geen prioriteit

Microsoft geeft aan dat het een kwestie van prioriteiten was. Real-time audio en video op het web is blijkbaar nog niet zo gestandaardiseerd dat het direct in alle browsers werkt. De implementatie wordt per browser gedaan en Safari had minder prioriteit dan Microsoft Edge en Google Chrome.

Het is ook wel te begrijpen, want Edge is van Microsoft zelf en Chrome is de meestgebruikte browser op het web. Of en wanneer ondersteuning voor Safari toegevoegd wordt, kon Microsoft nog niet zeggen.

Skype web safari
Klik/tap voor groter.

Nieuwe functies webversie Skype

Skype voor Web bestaat sinds 2016 als alternatief voor iedereen die snel zonder download gebruik wil maken van de dienst. De webversie liep echter behoorlijk achter. Nu is er ook ondersteuning voor videogesprekken in HD, ook bij groepsbellen. Daarnaast is het mogelijk om gesprekken op te nemen.

Grootgebruikers van Skype zullen blij zijn met het nieuwe notificatiecentrum, waar overzichtelijker te zien is of er oproepen gemist of vermeldingen zijn. De zoekfunctie brengt nu ook individuele woorden of zinnen in een conversatie in kaart. Tot slot bundelt de galerie nu bestanden, foto’s en links. Zo is eeuwen door chatgeschiedenis scrollen om een ontvangen item te vinden verleden tijd.

skype web nieuw 001
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft vernieuwt webversie Skype, vergeet Safari
Sluiten