Vodafone vergroot databundels en breidt korting Ziggo uit

Door: Raymon Mens - 8 reacties
vodafone fancy algemeen alt 16x9
Afbeelding via: Vodafone

Vodafone heeft nieuwe abonnementen met grotere databundels geïntroduceerd. De provider past ook de korting aan die klanten van Ziggo krijgen als ze een mobiel abonnement bij Vodafone afsluiten. De twee providers zijn van hetzelfde moederbedrijf.

Er zijn ook een aantal abonnementen komen te vervallen. Zo is het niet meer mogelijk om een abonnement zonder data af te nemen, want het kleine Start S-abonnement is geschrapt. Klanten van Ziggo krijgen nu ook korting op start-abonnementen. Voorheen was die korting alleen op Red van toepassing.

Vodafone abonnementen per 4 maart 2019

De meest opvallende wijziging is te zien bij Red Together. Het abonnement is tien euro per maand goedkoper geworden en vervangt Red Super, dat voor € 36,- per maand 20GB data bood. Red Together is goedkoper en biedt de dubbele hoeveelheid data. De prijzen van de kleinste instap-abonnementen gaan overigens wel iets omhoog.

 DataBelminuten/SMSPrijs
Start S--Vervallen
Start M500MB150€ 11 € 11,50
Start L1GB150€ 13 € 13,50
Start XL2GB300€ 20 € 17,50
Red Essential3GB 5GBOnbeperkt€ 26 € 25
Red10GB 15GBOnbeperkt€ 30,00
Red Super--Vervallen
Red Together40GBOnbeperkt€45 € 35

Bovenstaande prijzen zijn op basis van een tweejarig sim-only-abonnement. De nieuwe bundels zijn alleen geldig voor nieuwe klanten. Consumenten die de afgelopen 7 dagen een abonnement af hebben gesloten, kunnen de provider vragen om overstap onder een coulanceregeling.

Klanten Ziggo krijgen korting en dubbele data

Vodafone is onderdeel van hetzelfde moederbedrijf als Ziggo, namelijk VodafoneZiggo. Dat is niet zo’n originele naam, maar wel prima voor consumenten die diensten bij alle twee de bedrijven afnemen. Hun databundel wordt vergroot en daarnaast krijgen ze € 5,- per maand korting op Red-abonnementen. Daarnaast geeft Vodafone nu ook korting op Start-abonnementen. Die bedraagt € 2,50 per maand.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Dus je mag meer betalen en krijgt hogere korting als je ook Ziggo neemt. Hoewel ik ook van KPN Compleet gebruik maak, is dit een ongezonde trend: immers, als je geen koppeltje neemt ben je altijd duur uit. Dus als ik mijn internet bij Ziggo neem, ben ik dubbele data, 5 euro korting kwijt… of ik moet naar Vodafone :/

 • Profielfoto
  balken07

  Ziggo anticipeert op het komende verlies van het monopolie via de kabel?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Of het is gewoon een normale trend, dat een provider eens per twee jaar hun abonnementen onder de loep neemt? Waarom moet er altijd iets aan de hand zijn wanneer een bedrijf een klein beetje beweegt, als ze niets doen zijn het stijve saaie schoonouders.

   

  In 2014 sloot ik een abonnement af bij Vodafone, tweejarig met toestel voor 21,- per maand (uit mijn hoofd). Toen dit in 2016 afgelopen was kon ik hetzelfde Start M verlengen op basis van een Sim-only voor 14,- per maand (incl. Ziggo korting). Dat was toen de nieuwe lage prijs en hadden ze pas geïntroduceerd. Dat abonnement wat in 2017 afliep heb ik nog steeds maar om welke reden dan ook kan ik niet verlengen. Normaal hoort er onder die zwarte button nog een paarse button te staan met verlengen.

  Als ik nu zou verlengen voor twee jaar dan ga ik er per maand dus 5,- op vooruit, iets dat mij best logisch lijkt en nog steeds prijzig is voor enkel 500MB, wat 1GB wordt ivm Ziggo.

 • Profielfoto
  PowerMac

  in Frankrijk voor €19.95 voor 100 GB en onbeperkt belluh. Scheelt een hoop!

 • Profielfoto
  donut

  Simpel biedt 5GB en onbeperkt bellen voor 10€

  Het probleem zit in de balminuten- 100min is te weinig daarna gaan de kosten snel omhoog…

 • Profielfoto
  donut

  donut op 4 maart 2019 14:02
  Simpel biedt 5GB en onbeperkt bellen voor 10€

  Het probleem zit in de balminuten- 100min is te weinig daarna gaan de kosten snel omhoog…

  sorry belminuten ! ( kan helaas niet anders corrigeren)

 • Profielfoto
  Imade

  Net mijn abbo omgezet in Red together:-)
  Heb nu dus 80GB per maand te verstoken xD

 • Profielfoto
  Olaf

  Ik blijf toch maar lekker bij mijn Lebara prepaid All in NL voor €15. Nu in de aanbieding, 3 maanden voor €3,- met 5GB internet. Ik zit redelijk veel op internet en kon tot nu toe altijd zonder opwaarderen de hele maand hiervan gebruik maken, ook heb ik onbeperkt belminuten in Nederland. Waarom zou ik een ZiggoVodafone abbo moeten pakken?