‘Nog maar vijf series voor Apple Video zijn klaar’

Door: Raymon Mens - 10 reacties
Apple Video Netflix style

Op 25 maart zal Apple-CEO Tim Cook het podium betreden tijdens een special event. Door de slagzin It’s show time! weten we vrijwel zeker dat Apple Video uit de doeken gedaan zal worden. Er gingen de afgelopen tijd veel geruchten over Apple’s aankomende Netflix-concurrent en nu is er opmerkelijk nieuws.

Hoewel we al meer dan een jaar horen dat diverse series en films in productie zijn, is het aantal dat ook echt klaar is teleurstellend laag. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde New York Times heeft Apple nog maar vijf series af. De productie van de andere 25 is nog gaande.

Vijf series voor Apple Video af

Het zou onder andere gaan om de crime-serie “Are You Sleeping?” met Octavia Spencer in de hoofdrol. Ook zou een space opera met de naam “For All Mankind” af zijn, evenals een psychologische thriller die door de legendarische producent M. Night Shyamalan gemaakt wordt. Voor de liefhebbers van comedy zijn er twee series. De eerste gaat over een gaming-studio en er komt ook een serie over het leven van dichter Emily Dickinson.

Zes andere series zouden inmiddels volledig opgenomen zijn en gemonteerd worden, terwijl de opnames van vijf andere series nog gaande zijn, zeggen bronnen tegen de Amerikaanse pers. Andere series zouden voor 2020 op de planning staan. Er zijn in totaal meer dan 30 series gepland.

Apple TV 4
Klik/tap voor groter.

Apple’s Netflix-concurrent alleen in de VS?

De lancering van Apple Video zal aanvankelijk een Amerikaans feestje worden. Apple lanceert zijn Netflix-concurrent waarschijnlijk eerst in de VS en rolt de dienst daarna wereldwijd uit. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat er alleen maar Amerikaanse journalisten uitgenodigd zijn. Apple heeft de Europese pers overgeslagen. Gelukkig kunnen we in Nederland naar verluidt wel snel een andere dienst proberen, namelijk die van Disney (Zie ook → Nederland mag streamingdienst Disney+ als eerste testen)

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  pannekoek

  iFlix. Mét Cook cencuur.

 • Profielfoto
  makasa

  Hier zitten we in NL ook niet op te wachten.

 • Profielfoto
  icegodd

  Apple video = BBC light, politiek correct en LGBT❤.

   

  Bedankt Tim Apple (NOT)

 • Profielfoto
  MrMo

  De arrogantie van Apple wordt maar weer eens aangetoond. Wat denken ze wel? Zoals altijd negeren ze Europa en dan ook nog met zo’n minimaal aanbod komen? Dan ook nog eens de puriteinse censuur erover heen en een prijs waar je u tegen zegt. Ze kunnen het schudden hier! Geef mij maar Netflix.

 • Profielfoto
  MrEarly

  Disney+ for the win!

 • Profielfoto
  Jor1

  Gut wat zijn we weer lekker boos hier met zn allen… Denk om je bloeddruk heh!?

 • Profielfoto
  error

  Ik kan mij niet voorstellen dat ik ooit ga betalen voor dit soort middle of the road content van Apple.

 • Profielfoto
  Di May

  Alleen US ?
  Is men daar echt verwonderd over ?

  Ik vind dat een wijze beslissing.
  Zo ’n ding uit de grond stampen, op relatief
  korte tijd, is niet niks. Dat lijkt velen te ontgaan.

  Dat men met slechts 5 series, en op eigen terrein,
  voorzichtig van start gaat, is beter dan in
  volle geweld op zijn smoel stuiken.

  Weet je, ik ben ooit geboren, en
  dezelfde liep ik al mijn volle marathon.

  Of was dat iets anders ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Di May op 19 maart 2019 08:47
  Alleen US ?
  Is men daar echt verwonderd over ?

  Ik vind dat een wijze beslissing.
  Zo ’n ding uit de grond stampen, op relatief
  korte tijd, is niet niks. Dat lijkt velen te ontgaan.

  Misschien moet je het dan wel niet willen?

   

  Ik bedoel ze hebben 300 miljard en nergens staat dat je alleen maar eigen content moet aanbieden. Netflix is ook begonnen met beperkte content en alleen van Hollywood bronnen. Waarschijnlijk had Netflix in die tijd echt geen miljard te investeren. Hoeveel heeft Apple hier al ingepompt ?

   

  Het verschil is ook dat Netflix nu op een positie is waar het gewoon iets geweldigs wilt maken. Het is het nieuwe media, de  nieuwe manier om films bij de mensen te krijgen. Dat weten acteurs ook dus de serieuze acteurs binnen nu ook positief te worden en wijzen Netflix minder snel af.

  Laat Apple heeft is dat het alleen maar acteurs aantrekt die in Hollywood buiten de boot vielen omdat ze lastig waren, verder nog nooit een parkeerbon hebben gehad, nog nooit in opspraak zijn geweest + weten dat Apple veel geld geeft dus cashen.

   

  Dat mens van Planet Of The Apps ( die met de Cold Play? Zanger getrouwd is ) kreeg gewoon 1,4 miljoen of 8 ton voor een paar afleveringen haar mening geven over apps. Dat enkel te zien was op Apple Music. Hoeveel mensen hebben die onzin gekeken?

   

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Mijn vertrouwen in Apple zakt elk jaar verder weg. Normaal gesproken was ik altijd enthousiast bij nieuwe dingen die apple bedenkt.. deze video dienst trekt me totaal niet. Het zal ook wel even duren voor het in Nederland beschikbaar is. Ik zie het niet zo’n succes worden maar ik zit er graag naast.