Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 maart 2019

Apple verlaagt prijzen upgrades iMac Pro

Apple heeft niet alleen de ‘gewone’ iMac een vernieuwing gegeven, ook de iMac Pro krijgt nieuwe opties. Het basismodel is onveranderd gebleven, maar er zijn nu extra opties op het gebied van RAM-geheugen, opslag en graphics. Daarnaast zijn upgrades goedkoper geworden.

De maximale hoeveelheid RAM in de iMac Pro was altijd 128GB, maar is nu verhoogd naar 256GB. Daarnaast zijn de prijzen voor extra geheugen gedaald en is het upgraden van de SSD en graphics goedkoper geworden. Bovendien is er een extra optie voor krachtige Radeon Pro Vega 64X graphics.

iMac Pro nu met maximaal 256GB RAM

Voor een meerprijs van -hou je vast- € 6.240,- kan de iMac Pro nu voorzien worden van 256 GB DDR4 ECC-geheugen. Dat is echter maar het halve verhaal, want andere upgrades zijn juist goedkoper geworden. Standaard is de machine voor professionals voorzien van 32GB RAM.

  • Upgrade naar 64GB RAM was € 960,- / nu € 480,-
  • Upgrade naar 128GB RAM was € 2.880,- / nu € 2.400,-
  • Upgrade naar 256GB RAM is nieuw voor € 6.240,-

Ook het uitbreiden van de interne opslag is goedkoper geworden. Er is nog steeds een standaard SSD van 1TB, maar een upgrade naar 2 of 4TB is nu in prijs verlaagd.

  • Upgrade naar 2TB SSD was € 960,- / nu € 720,-
  • Upgrade naar 4TB SSD was € 3.360,- / nu € 2.880,-
Klik/tap voor groter.

Nieuwe AMD Radeon Pro Vega graphics

Als laatste is de iMac Pro nu uit te rusten met krachtigere graphics. Apple biedt nu ook de AMD Radeon Pro Vega 64X met 16 GB HBM2-geheugen als upgrade aan. Er was altijd al een Vega 64-upgrade beschikbaar, maar nu is er ook de versie X. Apple licht helaas nergens toe wat de verschillen zijn. De upgrade is wel goedkoper geworden.

  • Upgrade naar Radeon Pro Vega 64 met 16 GB HBM2-geheugen was € 720,- / nu € 660,-
  • Upgrade naar Radeon Pro Vega 64X met 16 GB HBM2-geheugen is nieuw voor € 840,-

De vanaf-prijs van de iMac Pro is onveranderd gebleven, namelijk € 5.497,91.

Reageer op artikel:
Apple verlaagt prijzen upgrades iMac Pro
Sluiten