Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 maart 2019

Apple erkent problemen toetsen­bord MacBook Pro en Air 2018

De problemen met het toetsenbord van de Mac zijn nog niet voorbij. Apple verbeterde de toetsenborden van de MacBook Pro 2018 en MacBook Air 2018 met een siliconen membraan, maar desondanks zijn de vlinder­toetsenborden van de 3e generatie nog steeds gevoelig voor stof en klein vuil.

Terwijl gebruikers al maandenlang klagen, heeft Apple het probleem nu ook erkend. “We zijn ons ervan bewust dat een klein aantal gebruikers problemen heeft met hun derde generatie vlindertoetsenbord en het spijt ons”, zegt een woordvoerder tegen The Wall Street Journal.

Problemen toetsenbord MacBook Pro en Air 2018

Apple benadrukt echter ook dat “de overgrote meerderheid van de Mac gebruikers een positieve ervaring met het nieuwe toetsenbord” heeft. Het zou om een kleinschalig probleem gaan. De verslaggever van The Wall Street Journal heeft probleem zelf ook. Vier maanden na het kopen van een MacBook Air 2018 begonnen de letters E en R te haperen.

Wij hebben ook last van dit euvel. Bij een een MacBook Air 2018 op de redactie hapert de spatiebalk inmiddels. Soms doet deze het niet, soms verschijnen twee spaties. De publieke lezing is dat het toetsenbord van de MacBook Pro 2018 en Air 2018 een extra membraan heeft om de toetsen stiller te maken. In interne documenten zegt Apple echter dat het ook dient om vuil en stofjes tegen te houden. Dat lukt blijkbaar toch niet altijd.

Apple MacBook Pro 2018 toetsenbord iFixit
Klik/tap voor groter.

Nog geen reparatie­programma

Apple lanceerde vorig jaar een reparatie­programma voor de toetsenborden van de 12-inch MacBook uit 2015, 2016 en 2017 en de Pro uit 2016 en 2017. Deze laptops hebben een vlinder­toetsenbord van de eerste en tweede generatie en zijn nog gevoeliger voor stof en kruimels. Daarom worden defecte toetsen gratis vervangen.

Op dit moment heeft dit programma geen betrekking op de MacBook Pro 2018 of Air 2018. Deze laptops zijn recent op de markt gebracht, dus vallen nog onder de garantie. Nu Apple heeft erkend dat een “klein aantal gebruikers” problemen heeft, wordt het reparatie­programma waarschijnlijk uitgebreid. Bij de oudere laptops had ook “een klein percentage” van de gebruikers er last van. Dit was genoeg om een reparatie­programma te starten. (Zie ook → Meer details reparatieprogramma toetsenbord MacBook Pro)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple erkent problemen toetsen­bord MacBook Pro en Air 2018
Sluiten