Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 maart 2019

Tim Cook: “MacBook Air moet weer goedkoper worden”

De MacBook Air was lang Apple’s goedkoopste laptop. Voor net iets meer dan 1000 euro had je een volwaardige MacBook met degelijke prestaties en een 13-inch scherm. De nieuwe Air heeft met een vanaf-prijs van maar liefst € 1.349,- een behoorlijk hoger prijskaartje gekregen.

Apple wil de prijs van de MacBook Air op termijn echter verlagen. Dat heeft Tim Cook gezegd tijdens een bijeenkomst met aandeelhouders. De Apple-CEO vertelde helaas niet op welke termijn dat gaat gebeuren.

MacBook Air 2018 is beter en duurder

De MacBook Air 2018 was een prima verbetering. Met een Retina-scherm, dunnere randen, Thunderbolt 3 en nieuw trackpad en toetsenbord staat de Air weer terug op de kaart. Apple hield het taps toelopende ontwerp in stand, maar de prijs van de laptop ging flink omhoog. De oude generatie Air had een vanaf-prijs van € 1.097,91, terwijl de nieuwe een prijs van € 1.349,- heeft.

Die verhoogde prijs is deels te verklaren door het compleet nieuwe ontwerp. Daar is in geïnvesteerd en de productie van nieuwe apparaten is kostbaar. Cook hint nu duidelijk naar dat de prijs zakt naar mate de investering in onder andere machinerie achter de rug is.

MacBook Air 2018 scherm
Klik/tap voor groter.

Wachten of kopen?

Het lijkt ons niet zinnig om een prijsdaling van de MacBook Air te wachten. Apple kennende zal de prijsverlaging nog zeker tot eind 2019 op zich laten wachten. Dat is het moment om de Air weer een ‘speed bump’ te geven en tevens een verlaagde prijs aan te kondigen. (Zie ook → Review MacBook Air 2018: een sterke comeback?)

Reageer op artikel:
Tim Cook: “MacBook Air moet weer goedkoper worden”
Sluiten