Fake news? ‘Tim Apple’ blijft Donald Trump achtervolgen

Door: Raymon Mens - 14 reacties
Donald Trump Tim Cook

Toen de Amerikaanse president Donald Trump zich vorige week versprak bij het uitspreken van de naam Tim Cook, was de hilariteit groot. Trump noemde de Apple-CEO per ongeluk ‘Tim Apple’ en Tim Cook haakte er feilloos op in door zijn Twitternaam te veranderen. Misschien wel het grappigste dat de Apple-CEO ooit gedaan heeft.

Een leuk geintje met een speldenprikje van Cook. Klaar, toch? Nee. Trump voelt zich genoodzaakt te reageren op zijn verspreking en heeft nu twee verklaringen. Tim Apple was volgens de president fake news, maar toch ook niet.

Maandag: “Tim Apple was fake news”

Maandag ging Trump tijdens een bijeenkomst met republikeinse donateurs op het hele ‘Tim Apple’ verhaal in. De president zei dat hij de naam van Cook wel degelijk goed heeft uitgesproken. “Ik zei ‘Tim Cook, Apple’ en zei het vrij snel. Het deel ‘Cook’ was erg zacht en ik sprak snel, waardoor de microfoon het niet op kon pakken. De fake news media heeft dit opgeklopt en het beeld geschetst dat ik me versprak”.

Wij hebben de video nog eens bekeken, maar konden nergens “Tim Cook Apple” horen. De enige verklaring die hier past is dat de president sneller kan praten dan geluidsgolven bij een microfoon aan kunnen komen. Niet erg plausibel, vond Trump later ook. Hij kwam namelijk terug op deze uitspraak.

Trump op dinsdag: “Het was bewust en efficiënt”

Inmiddels heeft Donald Trump een nieuwe verklaring. De president zegt op Twitter dat hij Tim Cook heel bewust Tim Apple heeft genoemd. Hij had Cook al eerder voorgesteld en zegt dat hij gewoon voor “Tim, Apple” gekozen heeft om tijd en woorden te besparen. “De fake news media heeft er echter weer een anti-Trump-verhaal van gemaakt.” Bad!

Nou, vooruit, Donald. Eigenlijk waren we het alweer vergeten, maar we stand corrected. (Zie ook → Hoe ‘Tim Apple’ Donald Trump om zijn vingers windt)

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Jan Pannekoeken

  Als je de volledige meeting bekijkt word tim in het begin gewoon meerdere malen tim cook genoemt door trump, dus zeker fake news dit

 • Profielfoto
  Yosemite

  Inderdaad fake news van Trump zelf. Wat kan die vent toch liegen.

 • Profielfoto
  Niels

  Jan Pannekoeken op 12 maart 2019 11:44
  Als je de volledige meeting bekijkt word tim in het begin gewoon meerdere malen tim cook genoemt door trump, dus zeker fake news dit

  Kennelijk begrijp(en) jij (en Trump) de definitie van fake news niet zo goed.

  Tim Cook kan er tenminste om lachen, Trump zelf ziet zich genoodzaakt een ‘alternative fact’ aan te leveren. Feit blijft dat hij zich een keer heeft versproken. Iedere andere president had hier ook gewoon om gelachen in plaats van een bullshit verklaring te leveren via Tweet. Maar ach, dat gaat al drie jaar zo en het meerendeel van de Amerikanen staat er nog achter… Wie is hier nu dom :lol

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Hij noemt hem van het begin af aan Tim. Ik hoor dan ook gewoon ‘Tim. Apple.’

  Als in ‘Bill. Microsoft.’

  Beetje dom dat hij er dan zo’n lulverhaal aan gaat hangen. .;)

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Wel sneu dat je als president je alleen maar geplaagd voelt door de media. Overigens is het ook wel beetje triest dat dit zo groot is uitgemeten in de pers. Houd je verdorie toch eens even bij belangrijke zaken.

  Had er als president een grapje van gemaakt… helemaal nadat Tim zijn Twitterprofiel had aangepast. Gaat ie een beetje huilie huilie doen naar de media.

 • Profielfoto
  Jan Pannekoeken

  https://youtu.be/b3hT5AUa57A

  4:18 voor alle wijsneuzen

 • Profielfoto
  farl4web

  Wat een lacher om ook weer op zijn 2e uitspraak terug te komen. 😂😂 Als iemand geen integriteit heeft is het Trump. Het schoolvoorbeeld van fake news. 😆

 • Profielfoto
  koen

  Calimero…

 • Profielfoto
  Uluru1964

  Trump is fake

 • Profielfoto
  error

  SAD!

 • Profielfoto
  iMaf

  @Uluru, neen dat is het spijtige aan het hele verhaal dat hij wel degelijk echt is, want zoiets als machtigste man van de wereld kan je niet verzonnen krijgen

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Trumps domheid kun je in elk geval als waarheidsgetrouw aanmerken

 • Profielfoto
  brouw139

  Zolang de leider van het vrije westen met dit soort dingen de gemoederen bezig houdt, smeedt hij vast ergens een snood plannetje wat hij (terwijl wij in verontwaardiging over elkaar heen buitelen) even ergens doorheen drukt… geweldige afleiding!
  Maar je moet het hem nageven… creatief istie wel!

 • Profielfoto
  Maikelw

  Tim Apple, Trump zielepiet, ja allemaal timesavers 🤣 wat een ongelofelijke pannenkoek is dat schepsel zeg.