Kluis gaat open: streamingdienst Disney+ krijgt alle klassiekers

Door: Raymon Mens - 12 reacties
disney+

Welkom in het jaar van de nieuwe streamingdiensten. Terwijl we naar verluidt over enkele weken weten wat Apple’s plannen met een eigen Netflix-concurrent zijn, begint er ook een hype rondom Disney+ te ontstaan. De streamingdienst van Disney zal alle klassieke films van het bedrijf bevatten.

Dat heeft CEO Bob Iger aangekondigd tijdens een bijeenkomst met aandeelhouders. Het entertainment­bedrijf zal voor het eerst zijn volledige kluis met klassiekers openen en die via Disney+ beschikbaar stellen. Tot nu toe werden klassiekers slechts om de paar jaar beschikbaar gemaakt en heeft Netflix er een paar in licentie genomen. Dat laatste zal overigens stoppen zodra de dienst van Disney beschikbaar is.

Volledige bibliotheek met Disney-klassiekers

Bekende klassiekers zijn Robin Hood, Tarzan, Jungle Book en Peter Pan, maar Disney+ gaat verder. Ook alle films van Pixar zullen beschikbaar zijn. Denk aan Toy Story, Cars, Monster’s Inc en meer. Gisteren werd bekend dat de streamingdienst ook alles uit het Starwars- en Marvel-universum zal bevatten en dat was te verwachten. Nieuw is echter dat straks ook programma’s van National Geographic via Disney+ bekijken zijn. Of het om een selectie of de complete catalogus van de natuurzenders gaat, is niet bekend.

Iger zei dat er ook een protocol voor nieuwe releases is. Alle nieuwe bioscoopfilms die door Disney of Pixar uitgebracht worden, zijn binnen een jaar (na première) op de streamingdienst te zien. Er worden ook series speciaal voor Disney+ gemaakt. De eerste is al bekend: een peperdure Star Wars-serie die exclusief op de streamingdienst te zien. Jon Favreau gaat de live-action serie -die zich zeven jaar voor Return of the Jedi afspeelt- produceren.

Disney+
Klik/tap voor groter.

Nederlanders mogen Disney+ bètatesten

Onlangs werd bekend dat Nederland het eerste land zal zijn waarin Disney+ live gaat. Wij mogen naar verluidt bètatesten voordat de dienst wereldwijd uitgerold wordt. Het is reeds mogelijk om je aan te melden voor alerts wanneer de tests beginnen. Over de precieze prijs en lanceerdatum van Disney+ is officieel nog niets bekend. (Zie ook ➝ Nederland mag streamingdienst Disney als eerste testen)

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Vraag mij af waarom ze bij Nederland uit komen, lijkt me rare keuze

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  Ze wisten dat jij hier woont…

 • Profielfoto
  xaddict

  Nederland heeft veel early adopters.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Nederland is een soort Disneyland, ze houden van kitch, en het zijn allemaal stripfiguren.

 • Profielfoto
  Wootism

  Melle op 8 maart 2019 10:12
  Vraag mij af waarom ze bij Nederland uit komen, lijkt me rare keuze

  Waarom rare keuze?

  Nederland heeft een hoog percentage streamingdienst/inwoner ratio. Daarnaast hebben we het prima op orde wat betreft internetsnelheden.

  Oftewel een perfect land om je dienst eerst even de testen voordat je het in een massive land als Amerika loslaat.

 • Profielfoto
  Melle

  Dat is mss de reden… maar er moet dan toch een specifiek link zijn tussen Nederland en Disney, wat er zijn wel meer kleine landen met nog een betere ratio van waar jij over spreekt…

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Matige ontwikkeling al die losse diensten. Voor €8,90 heb je een basispakket Ziggo met 30 zenders (vol crap/reclames dat wel). Voor €10,99 heb je Netflix. Voor ?? heb je Disney, Apple weet ik veel en voor nog eens ?? kun je aanvullende zenderpakketten, NLZiet, Videoland etc krijgen. En de meeste pakketten hebben wel iets interessants. Ik vrees dat downloaden voor niks weer in gaat raken.

 • Profielfoto
  UtregCity

  Nou, doeg hè Apple Video.

 • Profielfoto
  dreamer79

  Melle op 8 maart 2019 10:12
  Vraag mij af waarom ze bij Nederland uit komen, lijkt me rare keuze

  Ze zeggen dat NL minste aanbod heeft met streamingdiensten

 • Profielfoto
  Maikelw

  Wat een eer, disneyniks zeg 😅

 • Profielfoto
  One Less Thing

  UtregCity op 8 maart 2019 18:30
  Nou, doeg hè Apple Video.

  Want? Jij denkt de Apple afhankelijk is van Disney content? Of kijk jij alleen naar Disney en ga jij onmiddellijk je aanmelden bij disney?

 • Profielfoto
  Froggle

  Melle op 8 maart 2019 16:03
  Dat is mss de reden… maar er moet dan toch een specifiek link zijn tussen Nederland en Disney, wat er zijn wel meer kleine landen met nog een betere ratio van waar jij over spreekt…

  Disney+ wordt in Nederland ontwikkeld.