Spotify Premium Duo: nieuw abonnement voor twee op komst

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Streamingdiensten zoals Spotify, Netflix of Apple Music komen nu vaak in twee varianten. Er is een individueel abonnement of een gezinsabonnement voor maximaal vier tot zes personen. Spotify werkt aan een nieuwe tussenvorm genaamd Spotify Premium Duo. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een abonnement voor twee personen.

De nieuwe formule verschijnt al bij een aantal gebruikers in de app. Op de site van Spotify staat de dienst ook al uitgelicht. De normale prijs van een individueel abonnement is € 9,99 en Duo gaat € 12,49 per maand kosten. Dat is net iets minder dan Premium Family voor gezinnen. Dat kost namelijk € 14,99 per maand.

Spotify Premium Duo

Het nieuwe abonnement werd als eerste gespot door een alerte Reddit-gebruiker. De streamingdienst bevestigt tegenover The Verge dat Premium Duo in vijf landen wordt getest. Helaas zitten Nederland of België er nog niet bij, want het gaat om een voorlopige test in Colombia, Chili, Denemarken, Ierland en Polen. Dat het nieuwe abonnement wereldwijd uitgerold wordt, is ook nog niet zeker. De resultaten van de beperkte test worden eerst even afgewacht.

Premium Duo lijkt in ieder geval een prima oplossing voor stellen die een account willen delen. Het wachtwoord delen van één Spotify-account is eigenlijk geen doen. Je kunt niet alleen niet tegelijk streamen, maar verwart het algoritme van de dienst ook met elkaars muzieksmaak.

Spotify Premium Duo 001
Klik/tap voor groter.

Duo Mix: proef van elkaars muzieksmaak

Mocht je toch een beetje van elkaars muzieksmaak willen proeven, dan is daar ook aan gedacht. Er komt namelijk ook een Duo Mix. Dat is een playlist die door het algoritme van Spotify gemaakt wordt en muziek bevat die alle twee de accounthouders leuk zullen vinden. Deze functie is alleen beschikbaar voor gebruikers van het abonnement voor twee. De mix komt in twee varianten: relaxing en energy en je kunt doorlopend tussen deze varianten wisselen. (Zie ook → Spotify gaat meer playlists aanpassen aan je muzieksmaak)

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Livonias

  Top, klinkt als een prima plan hoewel ik de prijs toch behoorlijk vind, maar dat zal vast aan mij liggen.

 • Profielfoto
  Kieftenbelt

  Livonias op 28 maart 2019 12:27
  Top, klinkt als een prima plan hoewel ik de prijs toch behoorlijk vind, maar dat zal vast aan mij liggen.

  Jij denkt dat muziek gratis is? Spotify is nog belachelijk laag voor wat je wel niet kan luisteren. Maar goed, dan ben ik zeker weer van de oude garde die gewoon moet accepteren dat het verdienmodel voor artiesten compleet anders is geworden:)

 • Profielfoto
  Dim

  wat je wel niet kan luisteren?