Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 7 maart 2019

Sonos One krijgt kleine maar nuttige hardware-upgrade

In 2017 bracht Sonos zijn eerste ‘slimme’ speaker uit. De Sonos One kreeg als eerste ingebouwde microfoons voor Amazon en Google Assistant. Nu geeft de Amerikaanse fabrikant de speaker een hardware-upgrade. Het betreft een kleine upgrade die de speaker klaar voor de toekomst moet maken en het instellen vereenvoudigd.

De Sonos One (Gen 2) heeft nu ook Bluetooth Low Energy (BLE), een krachtigere processor en de speaker beschikt nu over meer geheugen. Geen overbodige luxe, gezien Sonos zich wil positioneren als de slimme speaker met onder­steuning voor meerdere virtuele assistenten. Of het nu Google Assistant, Amazon Alexa of Siri is.

Bluetooth Low Energy in Sonos One

Sonos gebruikt Wi-Fi voor het streamen van audio, dus in eerste instantie lijkt Bluetooth Low Energy een beetje een vreemde toevoeging. Toch is niets minder waar, want het installeren van de speakers wordt door Bluetooth een stuk simpeler. Bij oudere speakers moet je de Sonos ter installatie op een netwerkkabel aansluiten of je smartphone of tablet verbinden met een Wi-Fi netwerk dat de Sonos aanmaakt.

Door Bluetooth is dat verleden tijd en kan de speaker zonder gedoe ingesteld worden. Bluetooth dient als tijdelijke verbinding tijdens het instellen.

Sonos Beam Black Friday
De Sonso Beam ondersteunt ook Bluetooth Low Energy – Klik/tap voor groter.

Sonos One (Gen 2) nu in de winkels

De Sonos One (Gen 2) is vanaf nu te koop. De oude Sonos One zal geleidelijk verdwijnen. Het design en beschikbare functies blijven allemaal hetzelfde. Sonos belooft dat de eerste generatie One nog lang voorzien zal worden van software-updates. In de webshop van de fabrikant is de Gen 2 reeds te koop, bij retailers tref je voorlopig nog het oude model aan. De nieuwe generatie is duidelijk te herkennen aan het “Gen 2” productlabel. Dit staat onder de luidspreker.

Reageer op artikel:
Sonos One krijgt kleine maar nuttige hardware-upgrade
Sluiten