Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 15 maart 2019

Naar songteksten zoeken in Apple Music nu mogelijk

Apple Music is weer een beetje beter geworden. De muziekdienst van Apple laat je nu ook nummers zoeken op basis van songtekst. Een functie die Spotify niet heeft, want deze concurrerende dienst beschikt geheel niet over songteksten. Ze werden in 2016 verwijderd.

Zoeken naar een songtekst op Apple Music is net zo simpel als het lijkt. Je tikt gewoon een zin die in een nummer voorkomt in het zoekveld en drukt op de zoek-knop. Als er een overeenkomst met een tekst in een nummer is gevonden, komt dit bij de bovenste resultaten te staan.

Songteksten zoeken nu ook in Nederland

Deze functie was al enige tijd in de Verenigde Staten actief. Daar kwam zoeken naar songteksten al samen met iOS 12 aan. Apple heeft bevestigd dat deze nu ook naar alle Nederlandse gebruikers van Apple Music is uitgerold. Het duurde even omdat de zoekfunctie geoptimaliseerd wordt voor lokale talen. Je kunt nu dus zowel naar zinnen uit het repertoire van Michael Jackson zoeken als naar dat ene liedje over het oude strandhuis.

Apple music songteksten
Klik/tap voor groter.

Apple Music onderscheidt zich van Spotify

Met deze functie kan Apple Music zich verder onderscheiden van Spotify. De concurrerende streamingdienst beschikt sinds 2016 niet meer over songteksten. Spotify had lange tijd een samenwerking met Musixmatch voor lyrics, maar zegde die drie jaar geleden op.

Spotify biedt nu bij een beperkt aantal nummers de functie Behind the Lyrics. Daarbij worden kleine stukjes songtekst afgewisseld met informatie over een nummer. Zoeken is daarin echter niet mogelijk.

Reageer op artikel:
Naar songteksten zoeken in Apple Music nu mogelijk
Sluiten