Naar songteksten zoeken in Apple Music nu mogelijk

Door: Raymon Mens - 7 reacties
Apple Music 16x9

Apple Music is weer een beetje beter geworden. De muziekdienst van Apple laat je nu ook nummers zoeken op basis van songtekst. Een functie die Spotify niet heeft, want deze concurrerende dienst beschikt geheel niet over songteksten. Ze werden in 2016 verwijderd.

Zoeken naar een songtekst op Apple Music is net zo simpel als het lijkt. Je tikt gewoon een zin die in een nummer voorkomt in het zoekveld en drukt op de zoek-knop. Als er een overeenkomst met een tekst in een nummer is gevonden, komt dit bij de bovenste resultaten te staan.

Songteksten zoeken nu ook in Nederland

Deze functie was al enige tijd in de Verenigde Staten actief. Daar kwam zoeken naar songteksten al samen met iOS 12 aan. Apple heeft bevestigd dat deze nu ook naar alle Nederlandse gebruikers van Apple Music is uitgerold. Het duurde even omdat de zoekfunctie geoptimaliseerd wordt voor lokale talen. Je kunt nu dus zowel naar zinnen uit het repertoire van Michael Jackson zoeken als naar dat ene liedje over het oude strandhuis.

Apple music songteksten
Klik/tap voor groter.

Apple Music onderscheidt zich van Spotify

Met deze functie kan Apple Music zich verder onderscheiden van Spotify. De concurrerende streamingdienst beschikt sinds 2016 niet meer over songteksten. Spotify had lange tijd een samenwerking met Musixmatch voor lyrics, maar zegde die drie jaar geleden op.

Spotify biedt nu bij een beperkt aantal nummers de functie Behind the Lyrics. Daarbij worden kleine stukjes songtekst afgewisseld met informatie over een nummer. Zoeken is daarin echter niet mogelijk.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  ralphneeleman

  Wel op songteksten kunnen zoeken maar nog steeds geen QuickType suggestions

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk
 • Profielfoto
  Xander41
 • Profielfoto
  monty python

  KarelWillem heeft een Android.

 • Profielfoto
  Willem

  Op de desktop is deze app echt zo’n drama. Het werkt alleen nog enigszins als je géén Apple Music neemt.

 • Profielfoto
  iMaf

  @ramon, ik weet niet of je de docu leaving Neverland hebt gezien, maar misschien toch maar eerst de mensen waarschuwen als je de naam MJ gebruikt, er zijn mensen die zich hier aan storen 🤔

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Iedereen heeft veel liever Lyrics, zodat je mee kan zingen. Kan nog steeds niet. Niet in iTunes, en helaas ook niet meer in Spotify (dat kon wel). Moet nu met losse apps als Shazam.