Raymon Mens
Raymon Mens App Store 12 maart 2019

Slack heeft nu ook een donkere modus op iOS en Android

De zakelijke chat-app Slack heeft een grote upgrade gehad. De app is nu voorzien van een donkere modus (dark mode) die optioneel ingeschakeld kan worden. De donkere modus is zowel in de apps voor iOS als Android beschikbaar, maar op moment van schrijven nog niet op de desktop.

De donkere modus is te activeren via het Instellingen-menu. Dat zit op iOS onder de overflow-kop () rechtsboven in de app. Daar ga je naar ‘Settings’ en vervolgens kun je Dark Mode inschakelen.

Dark Mode in Slack is duidelijk een beginnetje

De donkere modus in Slack is duidelijk een beginnetje en wordt nog niet overal consistent doorgevoerd. Zo verschijnt bij het openen van een link nog een lichte browser-interface binnen de app. Dat is ook bij het kiezen van een foto het geval. Andere apps met een Dark Mode hebben deze elementen ook van een donkere skin voorzien.

slack dark mode iOS
Klik/tap voor groter.

Wie op de details let, weet dat Slack zijn icoon onlangs vernieuwd heeft. Het iOS-icoon werd een tijdje op een paarse achtergrond afgebeeld, maar nu is het een witte achtergrond. Een leuke extra zou zijn om het icoon aan te passen bij het inschakelen van de donkere mus, maar dat is vooralsnog niet geïmplementeerd.

Steeds meer apps met een donkere modus

Hoewel iOS officieel nog geen dark mode heeft, krijgen steeds meer apps een eigen donkere modus. Naar verluidt zien we later dit jaar in iOS 13 een Dark Mode voor heel iOS, maar tot die tijd nemen apps alvast het voortouw. (Zie ook → Zo activeer je de verborgen dark mode in Facebook Messenger)

Reageer op artikel:
Slack heeft nu ook een donkere modus op iOS en Android
Sluiten