Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 maart 2019

Simyo activeert bellen via 4G en Wi-Fi voor alle klanten

Apple ondersteunt bellen via 4G en Wi-Fi sinds de iPhone 6s, maar klanten van Simyo hebben er even op moeten wachten. Goed nieuws. Sinds vandaag is het voor klanten van de sim-only-provider mogelijk om VoLTE (bellen via 4G) en VoWIFI (bellen via Wi-Fi) te gebruiken.

Dit heeft een aantal voordelen. Bij bellen via 4G komen gesprekken eerder tot stand en is de geluidskwaliteit beter. Bellen via Wi-Fi maakt het mogelijk om via een bestaande draadloze internetverbinding te bellen, zelfs als het bereik slecht is. Er is geen mobiele ontvangst nodig.

Voordelen bellen via 4G en Wi-Fi

Simyo is een dochterbedrijf van KPN en gebruikt ook het netwerk van deze provider. KPN ondersteunde VoLTE en VoWIFI al langer. Telefoongesprekken die via 4G worden gevoerd, gaan niet af van de databundel, alleen van de beschikbare belminuten. Bellen via Wi-Fi wordt ook verrekend met de belminuten in een abonnement.

VoLTE en VoWIFI zijn bij steeds meer providers beschikbaar. Zoals eerder gezegd kunnen ook klanten van KPN, Vodafone en Tele2 deze nieuwe mogelijkheden gebruiken. T-Mobile is momenteel de enige uitzondering. De provider test bellen via 4G en Wi-Fi nog op beperkte schaal. De provider zou aanvankelijk eind 2018 besluiten of VoLTE en VoWIFI definitief worden ingeschakeld, maar heeft dat besluit nog niet genomen.

Bellen via Wi-Fi en 4G inschakelen op iPhone

Simyo-klanten kunnen bellen via Wi-Fi en 4G zelf inschakelen. Je hebt dan wel een iPhone 6 of nieuwer nodig. Dat gaat op iOS als volgt:

  • Ga naar InstellingenTelefoonBellen via wifi en schakel de optie daar in.
  • Ga naar InstellingenMobiel netwerk → Opties mobiele dataSchakel 4G in en tik op Gesprekken en data.
bellen WiFi en 4G iPhone
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Simyo activeert bellen via 4G en Wi-Fi voor alle klanten
Sluiten