Simyo activeert bellen via 4G en Wi-Fi voor alle klanten

Door: Raymon Mens - 7 reacties
simyo logo

Apple ondersteunt bellen via 4G en Wi-Fi sinds de iPhone 6s, maar klanten van Simyo hebben er even op moeten wachten. Goed nieuws. Sinds vandaag is het voor klanten van de sim-only-provider mogelijk om VoLTE (bellen via 4G) en VoWIFI (bellen via Wi-Fi) te gebruiken.

Dit heeft een aantal voordelen. Bij bellen via 4G komen gesprekken eerder tot stand en is de geluidskwaliteit beter. Bellen via Wi-Fi maakt het mogelijk om via een bestaande draadloze internetverbinding te bellen, zelfs als het bereik slecht is. Er is geen mobiele ontvangst nodig.

Voordelen bellen via 4G en Wi-Fi

Simyo is een dochterbedrijf van KPN en gebruikt ook het netwerk van deze provider. KPN ondersteunde VoLTE en VoWIFI al langer. Telefoongesprekken die via 4G worden gevoerd, gaan niet af van de databundel, alleen van de beschikbare belminuten. Bellen via Wi-Fi wordt ook verrekend met de belminuten in een abonnement.

VoLTE en VoWIFI zijn bij steeds meer providers beschikbaar. Zoals eerder gezegd kunnen ook klanten van KPN, Vodafone en Tele2 deze nieuwe mogelijkheden gebruiken. T-Mobile is momenteel de enige uitzondering. De provider test bellen via 4G en Wi-Fi nog op beperkte schaal. De provider zou aanvankelijk eind 2018 besluiten of VoLTE en VoWIFI definitief worden ingeschakeld, maar heeft dat besluit nog niet genomen.

Bellen via Wi-Fi en 4G inschakelen op iPhone

Simyo-klanten kunnen bellen via Wi-Fi en 4G zelf inschakelen. Je hebt dan wel een iPhone 6 of nieuwer nodig. Dat gaat op iOS als volgt:

 • Ga naar InstellingenTelefoonBellen via wifi en schakel de optie daar in.
 • Ga naar InstellingenMobiel netwerk → Opties mobiele dataSchakel 4G in en tik op Gesprekken en data.
bellen WiFi en 4G iPhone
Klik/tap voor groter.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  aaa

  Waar blijft e-sim dan ?

 • Profielfoto
  Drome

  moet dat kopje “Voordelen bellen via 4G en Wi-Fi” niet een alinea hoger staan?

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  Belangrijk nadeel NIET VERMELD,

  Alarmnummer bellen via WiFi zou niet mogelijk zijn!!!!

 • Profielfoto
  Yosemite

  Als je naar 112 belt schakelt je telefoon automatisch terug van VoWiFi naar het mobiele netwerk van je provider of naar dat van een andere provider als jouw provider geen dekking heeft.

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  @Yosemite,

  Ben je daar zeker van? even proberen kan dus niet.

  Ik wilde deze optie niet aanzetten omdat het niet zou werken met 112.

 • Profielfoto
  Q-collective

  T-mobile ondersteunt dit dus niet. Is dat wellicht gerelateerd aan de relatief vele problemen die modernere iPhones hebben met belverbindingen met specifiek deze provider?

 • Profielfoto
  Yosemite

  @JoopJoopJoop

  Dat je bij VoWiFi bij bellen naar 112 terugschakelt naar het mobiele netwerk las ik op de KPN website. Is een wettelijke verplichting.

  https://www.kpn.com/beleef/mobiel/mobiel-bellen-via-wifi-van-kpn.htm