Apple maakt reparatie en vervanging AirPods goedkoper

Door: Raymon Mens - 3 reacties
AirPods 2

Naast de aankondiging van nieuwe AirPods 2(e generatie), heeft Apple ook de reparaties en vervanging van zijn draadloze oortjes iets goedkoper gemaakt. Dit is niet heel verrassend, want de afgelopen dagen zijn er meer prijsverlagingen doorgevoerd.

Het goede nieuws is dat vervanging van het doosje van de draadloze oortjes iets goedkoper is geworden. De prijs voor service aan de batterij is gelijk gebleven. Raak je per ongeluk een oortje kwijt? Dan kun je ook goedkoper één nieuw exemplaar bij Apple kopen.

Prijzen reparatie en service AirPods

Dit zijn de nieuwe prijzen op een rij. Apple rekent geen andere tarieven voor de originele AirPods en die van de 2e generatie. Onder reparatie buiten garantie wordt verstaan dat je het product nog hebt, maar het kapot is. Bij vervanging hoef je het product niet meer te hebben, bijvoorbeeld bij verlies.

 • Batterij AirPods vervangen: € 55 per stuk (-)
 • Reparatie of vervangen AirPods buiten garantie € 75 per stuk (was € 79)
 • Batterij oplaadcase vervangen € 55 (-)
 • Batterij Wireless Charging Case vervangen € 55 (-)
 • Reparatie of vervanging oplaadcase buiten garantie € 65 (was € 79)
 • Reparatie Wireless Charging Case buiten garantie € 75 (-)
 • Vervanging Wireless Charging Case € 85 (-)
AirPods 2 16x9
Klik/tap voor groter.

De hier weergegeven prijzen gelden voor door Apple uitgevoerde reparaties. Dus reparaties die in de Apple Store of via Apple’s servicepagina worden aangevraagd. Andere serviceproviders hanteren mogelijk andere prijzen en voorwaarden. Alle prijzen zijn in euro en inclusief btw. Verzending kost € 12,10 extra. (Zie ook → Nee, wetenschappers vinden AirPods niet kankerverwekkend)

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  html-junky

  Bijzonder dat als Apple iets goedkoper maakt er helemaal niemand reageert, maar als er had gestaan duurder dan komt er geen einde aan.

  Het is mooi te zien dat Apple soms haar prijzen verlaagd

 • Profielfoto
  8-1 ja

  Als je eerlijk bent dan kom je toch ook tot de conclusie dat dit wel eens waar prijsverlagingen zijn maar wel prijsverlagingen die niet echt heel opzienbarend zijn, de prijzen blijven behoorlijk hoog.

 • Profielfoto
  Shmoo

  html-junky op 21 maart 2019 22:44
  Bijzonder dat als Apple iets goedkoper maakt er helemaal niemand reageert, maar als er had gestaan duurder dan komt er geen einde aan.

  Wat is dat nou voor ‘n reactie. Wat denk je dan, dat iemand zit te wachten om zijn AirPods te laten repareren. Alsof er mensen zijn die thuis AirPods hebben liggen, wachtende dat ze gerepareerd kun en worden. Waarschijnlijk weet 9/10 mensen niet eens dat er standaard prijzen zijn voor reparatie – wat gewoon vervanging is.

   

  Bij nieuwe producten is dat heel iets anders. Iedereen heeft wel een iPad of iets anders op een verlanglijstje staan. Als zoiets duurder wordt dan kun je daar rustig wat van vinden en zeggen zonder dat jij emotioneel in de knoop komt te zitten.