Raymon Mens
Raymon Mens App Store 22 maart 2019
Leestijd: 2 minuten

Meer reclame in de app? Waze voert advertentiedruk op

Welke dienst is een “massamedium waarmee adverteerders een relevante boodschap aan consumenten kunnen communiceren in een bekende context?” Het gaat niet om Facebook of televisie, maar Waze. De GPS-app die door meer dan een miljoen Nederlanders wordt gebruikt.

Dat is althans wat Google, dat Waze jaren geleden kocht, nu tegen adverteerders vertelt. OMT-lezer Steven -die in de online marketing zit- was aanwezig bij de One to One e-commerceshow in Monaco en daar wordt Waze door Google gepusht als hét nieuwe platform om op te adverteren.

Waze met ‘op bestemming gebaseerde’ reclame

Google wil in Waze aan “op bestemming gebaseerde marketing” gaan doen. De app weet waar je heen gaat en adverteerders kunnen advertenties op basis van de bestemming kopen. Ben je op weg naar huis en is het al laat? Thuisbezorgd! Onderweg naar een elektronicawinkel? Reken op een kortingsbon voor een extra accessoire in beeld. En zo zijn er nog talloze andere voorbeelden te bedenken.

Er zijn volgens een vertegenwoordiger van Google “een berg nieuwe advertentieposities” in de app van Waze gemaakt. Die moeten binnenkort geactiveerd worden en adverteerders in staat stellen om “de meest populaire bestemming te worden”. Adverteerders worden nu warm gemaakt en je kunt dus rekenen op meer reclame in de app.

Er is sinds kort ook een CarPlay-variant van de app – Klik/tap voor groter.

‘Data voor partners’

Google is ook van plan om met toestemming van gebruikers data van Waze ‘beschikbaar te maken voor partners’ (lees: verkopen). Het eerste project wordt samen met supermarktketen Carrefour opgezet. Medewerkers kunnen straks zien wanneer je in de buurt van de supermarkt bent om je bestelling op te halen. Zo kunnen ze deze beter voorbereiden.

Er resteren nog wel wat vragen. Zullen de advertenties niet teveel afleiden? En wanneer zal de GPS je uiteindelijk een omweg laten nemen om je een relevante advertentie te tonen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Meer reclame in de app? Waze voert advertentiedruk op
Sluiten