Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 28 maart 2019

Publieke bèta iOS 12.3 en tvOS 12.3 beschikbaar

Dat is snel! Enkele dagen na de release van iOS 12.2 staat de eerstvolgende grote update alweer klaar voor iedereen die wel in is voor een test. Apple heeft namelijk de publieke bètaversie van iOS 12.3 voor iPhone en iPad en tvOS 12.3 voor Apple TV beschikbaar gesteld.

In deze versies zit vooralsnog één grote vernieuwing, namelijk Apple’s nieuwe TV-app. Die vormt volgens Apple een hub voor films, series, sport, nieuws en kids-content. In Nederland moeten we het voorlopig doen met de verbeterde interface. Want behalve iTunes-films is er nog niets te zien.

Publieke bèta iOS 12.3 installeren

Natuurlijk is het altijd raadzaam apparaten goed te back-uppen voor het installeren van publieke bètaversies. Maak van je iPhone of iPad een back-up via iTunes of iCloud. Open daarna beta.apple.com op je iOS-apparaat en installeer het profiel. Tegenwoordig moet je het na het downloaden ook nog activeren via InstellingenProfiel. Na een reboot verschijnt iOS 12.3 op de gebruikelijke plaats bij InstellingenAlgemeenSoftware-update.

iOS 12.3 beta 001
Klik/tap voor groter.

Ook bèta tvOS 12.3 beschikbaar

Apple stelt ook een publieke bèta van tvOS 12.3 beschikbaar. Je kunt het eenvoudig installeren door je via beta.apple.com aan te melden en de voorwaarden voor het bètaprogramma te accepteren. Log vervolgens met hetzelfde Apple ID om op je Apple TV en ga naar InstellingenSysteemSoftware-updates om de publieke bèta te installeren.

apple tv beta
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Publieke bèta iOS 12.3 en tvOS 12.3 beschikbaar
Sluiten