Publieke bèta iOS 12.3 en tvOS 12.3 beschikbaar

Door: Raymon Mens - 5 reacties
publieke bèta iOS 13
Afbeelding: Apple

Dat is snel! Enkele dagen na de release van iOS 12.2 staat de eerstvolgende grote update alweer klaar voor iedereen die wel in is voor een test. Apple heeft namelijk de publieke bètaversie van iOS 12.3 voor iPhone en iPad en tvOS 12.3 voor Apple TV beschikbaar gesteld.

In deze versies zit vooralsnog één grote vernieuwing, namelijk Apple’s nieuwe TV-app. Die vormt volgens Apple een hub voor films, series, sport, nieuws en kids-content. In Nederland moeten we het voorlopig doen met de verbeterde interface. Want behalve iTunes-films is er nog niets te zien.

Publieke bèta iOS 12.3 installeren

Natuurlijk is het altijd raadzaam apparaten goed te back-uppen voor het installeren van publieke bètaversies. Maak van je iPhone of iPad een back-up via iTunes of iCloud. Open daarna beta.apple.com op je iOS-apparaat en installeer het profiel. Tegenwoordig moet je het na het downloaden ook nog activeren via InstellingenProfiel. Na een reboot verschijnt iOS 12.3 op de gebruikelijke plaats bij InstellingenAlgemeenSoftware-update.

iOS 12.3 beta 001
Klik/tap voor groter.

Ook bèta tvOS 12.3 beschikbaar

Apple stelt ook een publieke bèta van tvOS 12.3 beschikbaar. Je kunt het eenvoudig installeren door je via beta.apple.com aan te melden en de voorwaarden voor het bètaprogramma te accepteren. Log vervolgens met hetzelfde Apple ID om op je Apple TV en ga naar InstellingenSysteemSoftware-updates om de publieke bèta te installeren.

apple tv beta
Klik/tap voor groter.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  stefan1982

  Wat zou het toch een verrassing zijn als Ziggo hier volledig aan mee zou werken en alles in een VOD wijze zou aanbieden via mijn AppleTV..

 • Profielfoto
  Willem

  stefan1982 op 28 maart 2019 19:06
  Wat zou het toch een verrassing zijn als Ziggo hier volledig aan mee zou werken en alles in een VOD wijze zou aanbieden via mijn AppleTV..

  Niet alleen een verrassing. Ook een verademing. Die Horizonbox is mij echt een doorn in het oog. Wat een godsgruwelijk wanproduct.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik denk dat Ziggo meer leden heeft dan 71 Apple-fans met een zeer prijzig Apple TV kastje.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Ziggo heeft geen leden, maar klanten… Als je kijkt naar het marktaandeel van Ziggo, dan kan je aannemen dat meer dan de helft van de Nederlandse bevolking daar onder valt.

  Het is jammer dat we niet weten hoeveel AppleTV’s er in Nederland zijn, want dan zou je het potentieel aantal klanten kunnen uitrekenen dat bereikt kan worden met een app voor de AppleTV.

  Ik zie berichten ‘dat ze er mee bezig zijn’ bij Ziggo, maar die zie ik al een paar jaar en resultaten heb ik nog niet gezien.

 • Profielfoto
  Lupaie

  Nee gaat nooit gebeuren. Ziggo heeft zijn volgende kastje zelf al diep in ontwikkeling. Zie: Ziggo Next

  Deze: https://www.ziggo.nl/klantenservice/mediabox-next/