PS4 Remote Play nu op iPhone en iPad, met één groot nadeel

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Goed nieuws voor bezitters van een PlayStation 4 (PS4) en een iOS-apparaat. Na vier jaar heeft Sony eindelijk Remote Play voor iPhone en iPad uitgebracht. Met deze functie kun je -zoals de naam al doet vermoeden- via je iPhone of iPad gamen op je PS4.

Daarvoor is het eerst nodig om je PlayStation 4 te updaten. Je hebt minimaal firmware-verise 6.50 en de iOS-app van Playstation nodig. Een Wi-Fi-verbinding is tevens vereist om connectie met de console te maken.

PS4 Remote Play is een uitkomst, maar beperkt

In theorie is dit een uitkomst voor iedereen die maar één TV, maar meerdere gezinsleden heeft. Als de TV bezet is, kun je vanaf je iPhone of iPad op je PS4 spelen. Of je dit ook wil, is echter nog maar de vraag. Momenteel is het niet mogelijk om een PS4-controller aan je iPhone te koppelen. In plaats daarvan is het scherm gevuld met een virtuele controller en moet je de knoppen op het scherm gebruiken. Dat is veel minder fijn.

PS4 Remote Play is daarom vooral leuk om even een simpele arcade-game te spelen. Veertig uur doorbrengen in een grote game als God of War lijkt een absolute no-go te zijn. Hopelijk komt er snel een mogelijkheid om ook een controller te gebruiken met je iPhone of iPad.

PS4 Playstation 4 remote play
Klik/tap voor groter.

Langverwachte functie

De uitrol van Remote Play heeft lang op zich laten wachten. In eerste instantie was het alleen een manier om via je PlayStation Vita op de PlayStation 4 te spelen. Later kwam Playstation 4 Remote Play ook naar Windows, macOS en diverse Xperia-smartphones. Vanaf vandaag is in ieder geval een hoopvol beginnetje gemaakt op de iPhone en iPad.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Jeffrey

  Ik snap nooit waarom je niet gewoon de controller mag gebruiken direct met de PS4, in sommige gevallen zit je toch gewoon op de bank bij de TV.

 • Profielfoto
  xaddict

  Als het puur is omdat er bijv. maar een tv in dat huis is is dit wel degelijk een uitkomst. Zet de PS4 in je kamer, zet je iPad op een bureau, ga ervoor zitten en gamen maar. Dan kun je gewoon je controller gebruiken.

 • Profielfoto
  GuZ

  How about R-play? Dat bestaat al heel lang!

 • Profielfoto
  Lupaie

  xaddict op 7 maart 2019 16:11
  Als het puur is omdat er bijv. maar een tv in dat huis is is dit wel degelijk een uitkomst. Zet de PS4 in je kamer, zet je iPad op een bureau, ga ervoor zitten en gamen maar. Dan kun je gewoon je controller gebruiken.

  Hoe dan? Bij mij werkt dit echt niet. Als ik de controller aanzet dan wordt de verbinding met de remote app automatisch verbroken. Of gebruik je de aparte controller voor de ipad?

 • Profielfoto
  Lupaie

  Jeffrey op 7 maart 2019 15:36
  Ik snap nooit waarom je niet gewoon de controller mag gebruiken direct met de PS4, in sommige gevallen zit je toch gewoon op de bank bij de TV.

  Ja precies hier ook. En op de ipad Pro is het echt niet lekker gamen met die onscreen buttons.

 • Profielfoto
  Lupaie

  Werkt de app wel met de app gamecontroller?