Raymon Mens
Raymon Mens App Store 7 maart 2019
Leestijd: 1 minuut

PS4 Remote Play nu op iPhone en iPad, met één groot nadeel

Goed nieuws voor bezitters van een PlayStation 4 (PS4) en een iOS-apparaat. Na vier jaar heeft Sony eindelijk Remote Play voor iPhone en iPad uitgebracht. Met deze functie kun je -zoals de naam al doet vermoeden- via je iPhone of iPad gamen op je PS4.

Daarvoor is het eerst nodig om je PlayStation 4 te updaten. Je hebt minimaal firmware-verise 6.50 en de iOS-app van Playstation nodig. Een Wi-Fi-verbinding is tevens vereist om connectie met de console te maken.

PS4 Remote Play is een uitkomst, maar beperkt

In theorie is dit een uitkomst voor iedereen die maar één TV, maar meerdere gezinsleden heeft. Als de TV bezet is, kun je vanaf je iPhone of iPad op je PS4 spelen. Of je dit ook wil, is echter nog maar de vraag. Momenteel is het niet mogelijk om een PS4-controller aan je iPhone te koppelen. In plaats daarvan is het scherm gevuld met een virtuele controller en moet je de knoppen op het scherm gebruiken. Dat is veel minder fijn.

PS4 Remote Play is daarom vooral leuk om even een simpele arcade-game te spelen. Veertig uur doorbrengen in een grote game als God of War lijkt een absolute no-go te zijn. Hopelijk komt er snel een mogelijkheid om ook een controller te gebruiken met je iPhone of iPad.

PS4 Playstation 4 remote play
Klik/tap voor groter.

Langverwachte functie

De uitrol van Remote Play heeft lang op zich laten wachten. In eerste instantie was het alleen een manier om via je PlayStation Vita op de PlayStation 4 te spelen. Later kwam Playstation 4 Remote Play ook naar Windows, macOS en diverse Xperia-smartphones. Vanaf vandaag is in ieder geval een hoopvol beginnetje gemaakt op de iPhone en iPad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
PS4 Remote Play nu op iPhone en iPad, met één groot nadeel
Sluiten