Raymon Mens
Raymon Mens App Store 18 maart 2019

Project xCloud: Microsoft wil Xbox games naar iPhone brengen

Met Project xCloud wil Microsoft mobiele games naar een hoger niveau tillen. Door games in de cloud te laten draaien, moet het mogelijk worden om alle Xbox games ook op mobiele apparaten zoals de iPhone te gebruiken.

Het is niet de bedoeling om van de Xbox helemaal te vervangen. De dienst is complementair aan de console en biedt gamers de mogelijkheid om gekochte spellen op een smartphone te spelen. Die dient dan vooral als weergave-apparaat. De games kunnen met een via Bluetooth verbonden Xbox-controller bestuurd worden en het rekenwerk gebeurt in de cloud.

xCloud voor iPhone vervangt Xbox niet volledig

Microsoft zegt in een persbericht dat de beste game-ervaring nog altijd op een console met een groot scherm is. Alleen dan is er 4K-beeld en surround-geluid. Toch wil het bedrijf ook meer keuze en veelzijdigheid bieden. Zo kunnen gamers straks zelf beslissen wanneer en hoe ze willen spelen.

Microsoft belooft dat de games net zo soepel draaien als op een echte Xbox. Dat komt omdat clouddienst Azure ingezet wordt voor het renderen van de spellen. De iPhone krijgt simpelweg een stream van de beelden. Een snelle internetverbinding is daarom een ​​essentiële basis voor deze dienst.

Microsoft Xbox project Xcloud iPhone
Klik/tap voor groter

Eind 2019 publieke bèta

De dienst is momenteel in voorbereiding. Microsoft hoopt eind 2019 het startschot voor een publieke bèta te geven. Sony onthulde onlangs een enigszins vergelijkbare dienst voor de Playstation 4. Met PS4 Remote Play kunnen games vanaf een Playstation naar een iPhone of iPad worden gestreamd. De Playstation in huis rendert daarbij echter de games. Er is geen cloud betrokken.

Reageer op artikel:
Project xCloud: Microsoft wil Xbox games naar iPhone brengen
Sluiten