Opmerkelijk: Huawei topvrouw gebruikt Apple producten

Door: Night - 9 reacties
Meng Wanzhou

Huawei, de Chinese tech-gigant, heeft blijkbaar geen enkele aantrekkingskracht op de dochter van de oprichter – die toevallig ook nog eens de Chief Financial Officer is.

Meng Wanzhou haalde in december de krantenkoppen toen ze werd opgepakt door de Canadese politie. Ze werd beschuldigd van schending van Amerikaanse sancties tegen Iran. De sensationele arrestatie zette de aandelenmarkt in een duik. De arrestatie leidde er ook toe dat China twee Canadezen arresteerde, waarschijnlijk als vergelding.

Politie was verbaasd

De Canadese politie was misschien een beetje verbaasd toen ze de eigendommen van Meng in beslag namen. Want ondanks het feit dat ze een hoogvliegende Huawei-manager is, lijkt haar technologische bedrijf van keuze toch Apple te zijn.

Meng Wanzhou, die via Vancouver Airport onderweg was, had wat onverwachte zaken bij zich. Volgens een rapport van Bloomberg, dat de details in stukken voor de rechtbank had gevonden, had ze onder andere een iPhone 7 Plus, een MacBook Air en een iPad Pro bij zich. Dit lijkt Meng Wanzhou in het kamp te plaatsen van mensen die geloven dat een iPad Pro geen laptop kan vervangen.

In alle eerlijkheid, Meng had toch wel één Huawei-apparaat in haar bezit: de nieuwste P20 smartphone met het Porsche-ontwerp.

Chinese bedrijven steunen Huawei door het gebruik van Apple producten te ontmoedigen (klik/tap voor groter)

Huawei streng naar werknemers die Apple producten bezitten

Huawei is bijzonder streng naar medewerkers die niet-Huawei-producten gebruiken. Twee personen die verantwoordelijk waren voor een ‘Happy New Year’ tweet, die werd verzonden vanaf een iPhone, werden op staande voet ontslagen. Het is overigens niet waarschijnlijk dat de dochter van de oprichtster met een soortgelijke straf wordt geconfronteerd, omdat ze al behoorlijk wat voor haar kiezen heeft.

Huawei heeft een groeiend marktaandeel in China, terwijl Apple het er op dit moment erg moeilijk heeft. Sommigen analisten voorspellen dat het nog erger zou kunnen worden als Apple wordt afgerekend op de arrestatie van Meng. Zelfs zonder zo’n tegenvaller blijkt China voor Apple al een zeer lastige markt te zijn.

Nu de handelsoorlog tussen de VS en China voortduurt, blijkt dit echter toch waarheid te worden. Chinese bedrijven zouden bij hun personeel het gebruik van iPhones sterk ontmoedigen, mede als steunbetuiging aan Huawei. Zo’n tegenwind maakt het voor Apple in China alleen maar moeilijker. Als de VS en China niet snel tot een overeenkomst komen, zal de iPhone-maker aanzienlijke verkoopproblemen blijven houden in het oosterse land.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Facundo

  [verwijderd]
  reactie voldoet niet aan huisreglement

 • Profielfoto
  defores

  Met prijzen voor een mobiel boven de 1000 Euro zal je het overal lastig hebben, niet alleen China.

   

   

   

 • Profielfoto
  polansky

  [verwijderd]
  reactie voldoet niet aan huisreglement

 • Profielfoto
  Sugar and Cream

  Wat een stelletje azijnzeikers zijn jullie, zeg!

  Ik vind het een grappig bericht tussen alle gewone nieuws. Valt in de categorie “nieuws met een knipoog”. Opmerkelijk, inderdaad.

  Maar als jullie het zo goed weten, waarom meld je je dan niet aan? In de menubalk staat een link “onze vacature al gezien”. Dat is geknipt voor zeurpieten zoals jullie, die denken alle wijsheid in pacht te hebben. Dan mag je bewijzen dat je het ook echt beter kunt dan de mensen van OMT, die elke dag weer hun best doen om ons van alle zaken, die Apple omringen, op de hoogte te brengen.

  Maar nee, vanachter de anonimiteit van een display-naam maar wat roepen en het daarbij laten, dat is het enige waar jullie goed in zijn. Op zijn zachtst gezegd weinig constructief en het soort hierboven geventileerde opmerkingen kan ik dan ook missen als kiespijn.

 • Profielfoto
  Yosemite
 • Profielfoto
  monty python

  Bedankt Sugar and Cream om even te posten war ik hier al langer denk. Ik zou zelfs voorstellen om de reacties gewoon misschien tijdelijk volledig uit te schakelen. Ze brengen amper iets bij en bestaan enkel uit telkens dezelfde verwijten naar Apple en bewieroken van de concurrentie. Dit is een Apple site en dus wat gekleurd in die richting maar dat weet iedereen wel en dat hoeft niet bij elk onderwerp opnieuw aangehaald te worden.

 • Profielfoto
  monty python

  En dat gemelk over spelfouten mag ook eens achterwege gelaten worden. Meld het gewoon en het wordt trouwens zeer snel aangepast. Bij deze een steun voor de redacteurs en mensen die hier tijd in steken : weet dat er genoeg mensen die jullie werk wel apprecieren en laat je niet leiden door dezelfde kleine minderheid van altijd dezelfde negatievelingen. Ik vraag me echt wat het nut van hun dagelijkse posts zijn. Als je een Android hebt, proficiat, maar dat hoeven we echt niet elke dag te horen. Tenzij je daarvoor betaald wordt door de concurrentie, is er geen enkele reden om dat hier elke dag te komen verkondigen.

 • Profielfoto
  Night

  Dank voor de positieve reacties. Zullen we dan nu weet terug gaan naar het onderwerp, chinezen met smaak? 😛

 • Profielfoto
  MacSjon

  Night op 24 maart 2019 23:41
  Dank voor de positieve reacties. Zullen we dan nu weet terug gaan naar het onderwerp, chinezen met smaak? 😛

  Net zoiets als Duitsers met humor;-)