Raymon Mens
Raymon Mens App Store 27 maart 2019
Leestijd: 1 minuut

Opdrachten-app iOS ondersteunt nu ook notities en meer

Apple heeft een update voor de Opdrachten-app van iOS beschikbaar gesteld. De app die in het Engels ook wel Siri Shortcuts wordt genoemd, kan nu ook acties in de Notities-app uitvoeren en heeft nieuwe opties voor het ophalen reistijden. De nieuwe functies zitten in versie 2.2 die dinsdagavond vrij is gegeven.

Het is nu mogelijk om een notitie aan te maken, tekst toe te voegen aan een notitie of te zoeken naar een notitie uit je lijst. Zo ontstaat een laagdrempelige manier om gegevens die uit opdrachten komen op te slaan.

Gebruik notities in je shortcuts

Tot nu toe kon alleen data uit een opdracht opgeslagen worden als bestand in de Bestanden-app. Dat zorgde voor veel gedoe. Notities zijn voor veel iOS-gebruikers een veel bekendere manier om snel iets op te slaan. Naast het maken van notities, kan via de Opdrachten-app ook gezocht worden naar notities en kan de inhoud van een notitie als invoer voor een Shortcut dienen.

Een opdracht die het aantal artikelen dat op deze site verschijnt dagelijks in een notitie zet – Klik/tap voor groter.

Werken met getallen en reisgegevens

Ook nieuw in Opdrachten-app is de functie ‘Haal getallen op uit invoer’. Deze functie kan uit een berg tekst alle getallen halen en deze gereed maken voor verwerking. Ook de functie die de reistijd van en naar een bepaald punt kan berekenen, is uitgebreid. De naam van de route, aankomsttijd en afstand zijn nu ook beschikbaar als data om mee te werken. (Zie ook ➝ Siri Shortcuts-app beschikbaar: krachtige automatisering voor iedereen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opdrachten-app iOS ondersteunt nu ook notities en meer
Sluiten