De eerste (onofficiële) biografie over Tim Cook komt eraan

Door: Raymon Mens - 3 reacties
Tim Cook Smile

Na het schrijven van een biografie over Steve Jobs in 2009 en Jony Ive in 2013, komt auteur Leander Kahney terug met een biografie van Tim Cook. Onder de flatteuze titel “Tim Cook: The Genius Who Took Apple to the next level” volgt het boek het leven van de huidige CEO.

Opmerkelijk is dat Cook zelf niet mee heeft gewerkt aan het boek. De informatie is afkomstig van insiders binnen Apple. Kahney -die ook uitgever van de website Cult of Mac is- heeft naar eigen zeggen goed contact met medewerkers die hoog in de boom zitten bij het bedrijf uit Cupertino.

Tim Cook als opvolger van Steve Jobs

Volgens de auteur vertelt het boek “hoe Tim Cook een onvervangbaar persoon moest vervangen”. Het eerste hoofdstuk is dan ook gewijd aan de maanden voorafgaand aan de dood van Steve Jobs. Kahney heeft met verschillende mensen bij Apple gesproken en vertelt ook over de recente geschiedenis van het bedrijf onder Cook.

De strijd die in 2016 tegen de FBI werd gevoerd, komt ook uitgebreid aan bod. Om je geheugen op te frissen: de Amerikaanse federale politiedienst wilde dat Apple een speciale iOS-versie maakte om een iPhone die door een terrorist werd gebruikt te ontgrendelen. De iPhone-maker weigerde en ging naar de rechter. Uiteindelijk bleek er niets bruikbaars op de iPhone die de dienst met hulp van een extern bedrijf wist te ontgrendelen.

Tim Cook biografie
Klik/tap voor groter.

Pre-orders al open

De biografie wordt op 16 april op de markt gebracht, maar je kunt de digitale versie nu al bestellen in de iBooks Store (€ 11,99). Een papieren versie moet later beschikbaar zijn. Het boek is vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar, maar later volgt ongetwijfeld een Nederlandse vertaling. Dat was bij de boeken over Jobs en Ive ook het geval.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Ne0

  En dan Ashton Kutsher als Tim in de biopic Cook ??

 • Profielfoto
  koen

  Leuk, een cookbook 🧐

 • Profielfoto
  Melle

  Ga ik wel eens lezen, maar op zich spreekt het niet aan.