Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 14 maart 2019
Leestijd: 2 minuten

Officieel: WWDC 2019 van 3 tot en met 7 juni in San Jose

Pak je agenda er maar bij, want de datum waarop WWDC 2019 plaats zal vinden is door Apple bevestigd. WWDC is Apple’s conferentie voor ontwikkelaars en start altijd met een Keynote waarin Apple zijn software-plannen toont. Dit jaar gaat het om iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 en meer.

WWDC 2019 zal dit jaar van 3 tot en met 7 juni gehouden worden in San Jose. Apple heeft ook een nieuwe slogan voor zijn jaarlijkse ontwikkelaars­feestje: Write code, blow minds. Ontwikkelaars kunnen zich nu registreren om WWDC bij te wonen. De tickets worden wederom op basis van loting verdeeld.

Kaarten voor ontwikkelaars en studenten

De registraties voor ontwikkelaars blijven open tot 20 maart 17:00 uur. Toegangskaarten worden door middel van een willekeurig selectieproces uitgegeven. Iedereen die een kaart heeft aangevraagd, wordt uiterlijk 21 maart om 17:00 uur op de hoogte gebracht van de status van de aanvraag. Apple streamt niet alleen de aankondigingen, maar ook alle sessies live.

Studenten zijn dit jaar ook weer welkom. Vorig jaar waren er 350 studenten op uitnodiging van Apple en ook dit jaar maken studenten weer kans op een gratis WWDC-toegangskaart, inclusief accommodatie. Ze kunnen tot 24 maart meedingen naar kaarten via de website van Apple. Inspanning is wel vereist, want Apple vraagt studenten om creatieve- of programmeerskills te tonen en een app of Swift Playground in te leveren.

WWDC 2019 social 16x9
Klik/tap voor groter.

WWDC 2019 voor consumenten: iOS 13 en meer

De belangrijkste aankondiging zal ongetwijfeld iOS 13 zijn. Apple lanceert ieder jaar een nieuwe versie van zijn besturingssysteem voor de iPhone en iPad. Hoewel het nog vroeg is, weten we al wat enkele nieuwe functies zullen worden. iOS 13 zou een compleet nieuw startscherm krijgen, veel verbeteringen naar CarPlay brengen en de iPad weer productiever maken. Dat laatste is goed nieuws voor de power users van de iPad Pro, want in iOS 12 werden amper verbeteringen aangebracht die van de iPad een flexibeler platform maakten. (Zie ook → Eerste nieuwe functies iOS 13 gelekt door betrouwbare bron)

Voor veeleisende ontwikkelaars en professionals wordt ook een eerste blik op de nieuwe Mac Pro verwacht. Al blijft dat volgens recente geruchten bij een voorproefje. De krachtige Mac zou pas eind 2019 te koop zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Officieel: WWDC 2019 van 3 tot en met 7 juni in San Jose
Sluiten