Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 29 maart 2019

Slecht nieuws: Apple AirPower is officieel geannuleerd

De afgelopen tijd gingen er veel geruchten over Apple’s draadloze 3-in-1-lader AirPower. Na een aankondiging in september van 2017 bleef het erg stil. Er zouden veel productieproblemen zijn, maar de laadmat zou eraan komen. Nu blijft het tegenovergestelde waar. Apple heeft officieel laten weten de 3-in-1-lader te schrappen.

Dan Riccio, Vice President of Material Engineering, kondigde het slechte nieuws in de Amerikaanse pers aan. “Na veel inspanning hebben we geconcludeerd dat AirPower niet aan onze hoge normen voldoet. We annuleren het project”.

Apple verontschuldigt zich na lang wachten

De chef van Apple’s engineering-divisie verontschuldigt zich bij consumenten die niet op het apparaat konden wachten. “We geloven dat draadloos laden de toekomst is. We zijn dan ook vastbesloten om de draadloze ervaring steeds verder uit te breiden.” Dat zal echter zonder AirPower gebeuren.

Apple AirPower 2019
Klik/tap voor groter.

AirPower last-minute geannuleerd

Dit is waarschijnlijk een last-minute beslissing van Apple geweest. In iOS 12.2 zaten immers nog een boel verwijzingen naar de draadloze lader en ook de website van het bedrijf leek al klaar voor de onthulling van AirPower. Er waren zelfs nieuwe productfoto’s gemaakt en er stonden volop verwijzingen naar de lader op de verpakking van de nieuwe AirPods.

Uiteraard gaat Apple niet in op wat er precies fout is gegaan, maar we hebben daar onofficieel het nodige over gehoord. De draadloze lader voor iPhone, Apple Watch en AirPods werd in 2017 samen met de iPhone X aangekondigd. Daarna bleef het stil. Volgens geruchten was er sprake van oververhitting en was er doorlopende sprake van interferentie tussen de verschillende apparaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slecht nieuws: Apple AirPower is officieel geannuleerd
Sluiten